Thursday, January 29, 2009

Corat-coret Reunion -The Event

Cerita yang sangat-sangat dinantikan. Saya tahu ... kamu tak usah malu-malu untuk mengaku. Nyatakan saja excitement kamu itu. Saya memahaminya.

Apa nak cerita ni?

Sebab ini blog saya (haha), maka, kronologi
ceritanya berdasarkan cerita saya la, kan? Saya harap kamu tiada masalah mengenai hal itu. Walaupun akan ada unsur-unsur poyo ... bertahan saja.

Lagipun, buat apa kamu menyeksa diri membacanya, kan? Syoh .. syoh ...



OK -
pre-reunion.

Perkara di atas berlaku di
rumah Ayue di Kota Damansara. Mulanya saya dan Alin ingat mahu mengenakan jaket + jeans sahaja. Simple and sempoi. Lagipun, Kepet kata itu majlis kasual. Tapi, setelah di'bahasa'kan Ayue (kamu tahulah kan bagaimana 'azab'nya kena bahasa Ayue ni), kami pun terpaksa beli baju baru baru. Terpaksalah perancangan awal itu dibatalkan.

Kalau tak,
saya pasti tidak menjadi sangat pemalu seperti yang didakwa Musyai!

Dah pakai macam tu, akak kena la sopan, nok! Ishhhh ...
That's not so me! Jangan terpedaya.



Signboard ni je yang saya teringat nak ambil. Sebelum sampai ke situ, saya punya gambaran tersendiri mengenainya. Tapi, bila sampai, saya terlontar ke realiti (hahaha!).

Tapi, tak salahlah kalau gambaran saya terlebih sedikit ... lebih-lebih lagi promosi mengenai Rebung sangat besar -
restoran kolaborasi angkasawan Malaysia - Datuk Dr. Sheikh Muszaphar dan Chef terkenal, Chef Ismail - kan?

Apapun, OK je lah ...



The event.

Inilah sebahagian bekas pelajar (huhu) UIA-KUSZA first batch yang hadir.

Bagi yang terlupa siapa mereka ini, keterangan gambar adalah dirujuk:

Gambar A (L-R):
Behind:
Khalilatul Azma, Rohayue, Khairulnisa, Sharina dan Roslinda.
In front:
Shariza, Norhafiza, Sarimah dan Nor Azamimah.


Gambar B (L-R):
Behind:
Suhaimi, Hasnizal, Mohd Rizal dan Mohd Shahir
In front:
Mohd Musyaini, Chef Ismail, Mohd Syahril dan Rozaimi


Secara pecahan kursus - IRK (6) vs. LAW (10). Itu kiraan di gambar itu sahaja. Gambar lain akan menukar jumlah tersebut.



Ini lagi dua orang ex-UIA-KUSZA yang tak ada di dalam gambar ramai-ramai di atas - Thalasiah dan Siti Nur Ashikin. Masih bertahan dengan semangat low-profile yang sangat tinggi!


Gambar selingan (1) - Kelihatan YDPA ex-UIA-KUSZA (YDPA tuh .. memain!) sedang beramah mesra dengan ahli. Sungguh berkarisma kelihatannya. Membelakangi beliau, adalah ahli yang memberi gelar YDPA kepadanya ... sama seperti Gabenor negeri mereka menganugerahi pelakon dari negara Hindi itu pangkat bergelar Datuk. Entahlah apa rasionalnya ...
Gambar selingan (2) - Ahli majlis khusyuk menjamu selera. Antara komen mereka -- "Lain kali hidanglah benda lain ... ni nasi. Berapa kali nak ulang makan ... lainlah mihun ke ... pasta ke ..." -- YDPA sila ambil perhatian. Ahli tidak mahu nasi! Tapi, lauk malam tu memang best! Cuma tak sempat nak balun secukup RM60 sebab nak bersembang ... 8 years ... so many things to catch up ... rugi sembang banyak .. lagi rugii tak makan puas-puas ...!
Gambar selingan (3) - Antara suami yang dibawa isterinya ke majlis tersebut dan kemudian terpaksa menahan kebosanan ditinggalkan isteri yang ralit berborak. YDPA dah pesan, bachelor party ... so, joining the party at your own risk! Tahniah Lan ... sungguh sporting untuk join the party walaupun terkesan kebosanan di wajahmu! (For record, Lan is Nor Azamimah's hubby).





Apa maknanya
party tanpa mereka yang berkaraoke? Maka, Rebung memang menawarkan segalanya ...
Gambar 1 - Kamu kenal siapa itu? Ya, dia adalah bekas penyampai MHI di TV3, kemudian berhijrah ke TV9, dan kemudian kita temui di Rebung - menyanyi lagu tanpa henti yang kemudiannya menimbulkan kemarahan ahli majlis yang mahu berborak terutama Ayue yang lantas membuat remark kepada YDPA yang majlis kita tu -- "Alangkah indahnya majlis kita ini andai mamat Malaysia Malam ini itu tidak menyanyi ... huhu" ...
Gambar 2 - Mujurlah scene itu terjadi selepas kami meninggalkan Rebung. Kalau tidak, ia mungkin menjadi adegan yang tidak ingin dilihat. Saya sebenarnya tak tahan nak dengar 'Jamal' celup tu nyanyi ... cukuplah masa dia nyanyi lagu raya "Assalamualaikum" di DKU dulu tu ... sambil sebut nama "Khadijah"!

Er, Chef tu boleh nyanyi ke?

Hmm ... macam mana? Rasa rugi tak, kalau tak hadir bila dengar cerita ini? Kalau tak terasa, kamu memang rugi. Reunion yang kemudian entah bila lah nak ada lagi ... selagi YDPA masih mahu untuk mempelawa diri menganjurkannya, saya kira ini peluang kita.

Bila membaca idea
reunion kedua di KUSZA tu, saya rasa excited pula. Mungkin boleh membuatkan ramai nak join sebab kebanyakan batch kita orang pantai timur ... Harap-harap menjadilah ...

Bila Alin tanya
kenapa 2nd batch macam berjaya buat reunion depa ... (dah nak masuk ke 3 atau 4 kali dah) ... jawab saya: Batch depa kan kawin sesama sendiri ... of course la. Kita tak mcam diaorang ... kita kawan-kawan tak kawin ... apa barang kawin sesama sendiri (exception Musyai, Ja'a, dan Nisak la ... tu sebab depa dapat datang sekali)

P/s: teringat pertanyaan seseorang kepada Musyai:
"Kau duduk serumah dengan Sharina? Biar betul ..." hahaha ... ya, mereka memang bersekedudukan serumah!


Kalau ada sumur di ladang
Bolehlah saya menumpang mandi ...
Yang kau nak mandi kat sumur tu kenapa?
Datang je rumah haku ... bath tub, hot water, semua ada ... tak payah mandi kat sumur tu ... yiehaa .....

12 comments:

musyaini said...

ha ha ha ha...

Rozaimi Bin Mohd Said said...

aku lupa langsung nak bawak kamera malam tu...rugi...rugi...ada beberapa lagi yang tak de dalam gambar tu...full list of attendees is here: -

1. Fathi Aziz @ Wayne
2. Hasnizal @ Longkai
3. Hisham @ Hisham
4. Khairulnisa @ Nisa
5. Khalilatul Azma @ Azma & Anak
6. Mohamad Kamil @ Kamil & Anak Isteri
7. Mohd Khuzaini @ Mat & Anak Isteri
8. Musyaini @ Musyai
9. Mohd Syahir @ Syahir
10. Mohd Shahril @ Suler
11. Norhafiza @ Fisha
12. Norazamimah @ Nor & Suami
13. Rohayue @ Ayue
14. Roslinda @ Alin
15. Rozaimi
16. Sarimah @ apa heh?
17. Shamsul @ Shamsul
18. Sharina @ Sha
19. Shariza @ Ieja
20. Nur Ashikin @ Shikin
21. Suhaimi @ Suhaimi
22. Thalasiah @ Thal

Reunion kat kusza? kat terengganu aje pun dah cukup...kalau buat kat kusza pun, apa kita boleh buat? kita bukannya student kusza yang diorang nak layan kita...takkan nak makan kat abu dzar? kan pi'e dah kata tempat tu dah jadi dewan kuliah...kita buat kat ganu je lah lepah2 ni

Pijat-Pijat said...

Musyai:
Ha ha ha ha ... er... apa yang kita ketawakan ni?

Ha ha ha ha ...

Pijat-Pijat said...

Kepet:
Mana mungkin kau boleh lupakan gadget yang paling utama untuk peristiwa sepenting ini?

Mujur lah kau tak pernah lupa yang kita ni nak ada reunion.

Tu kau ingat tak, kita plan nak buat reunion lain pulak?

P/s: I'll documented all the list of attendees for future reference.

musyaini said...

Fisha:

Aku gelak pasai ada lagi orang tak tau aku kawin ngan sapa... tu la panngey mai mkn kenduri tamau mai...

Pembetulan: Ja'a tak mai... dia hantaq wakil saja.. maklum la dah dua kabereta... nak kena gheja lebih...

Kepet: Macam mana Ijai yang besar & teguh tu hang bleh miss tak masukkan dalam list.. ish sungguh tak paham aku aih...

Reunion kat teganu... jom la kalau berani..

Pijat-Pijat said...

Musyai:

Whoaaaa .. sahih ka cerita Ja'a tu?

Adakah dua kabureta itu ada maksud tersirat yang perlu dibaca antara baris?

Ohhhh ...

Pasai reunion di tganu ... aku berani la ... buat la ....

musyaini said...

Fisha:

Sebagai org utara.. aku amat2 harap hang bleh paham apa makna aku cakap tu... kalu sha tak paham tu aku dah selalu dah...

Nak cerita lebih hg tak online plak... sini public satu dunia meriah nnt...

Hang sbg blogger patut tau citer ni lebih dr aku... tp mungkin pasai hg dok malu2 kot... blogger mana buleh lagu tu... nnt lmbt dpt citer... ala lagu mami penang tu la ... berita mau pantaih... huhuhuhu.. jgn maraH no...

Pijat-Pijat said...

Musyai:
Aku dengaq dah hari tu ... tapi x kan nak pi tanya direct ... sat lagi ada ayag mata dok tap tap bergenang ... dah la baru jumpa ...

Aku bukan blogger tegar ... tapi berita macam ni memang travel fast ...

Tu la .. mau dok kena jadi mami jarum rupanya ...

My YM: cik_peesha

Rozaimi Bin Mohd Said said...

23. Mohd Rizal @ Ijai

Anonymous said...

pijat-pijat.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading pijat-pijat.blogspot.com every day.
fast cash loans
canada payday loans

Alin Ahmad said...

uiksss..sape ni anonymous ni?

Pijat-Pijat said...

Alin:
Tak yah ko tanya sapa dia .. ko tak nmpk link yg dia letak kat nama dia tu? Spam la ni ...

Aku tak buang sebab dia memuji aku ... aku memang suka kena puji .. hahaha