Tuesday, April 21, 2009

Friendship Quote




"A true friend is someone who thinks that you are a good egg even though he knows that you are slightly cracked."

Anonymous

10 comments:

aya.whitetea said...

right. no ones perfect.

Pijat-Pijat said...

Aya.whitetea:
Yep, couldn't agree more. Thanks for stopping by

piee said...

semua orang dibuat dalam pakej yang sempurna. tinggal lagi dia nak tinggikan, atau rendahkan dirinya..

surah al-Tin: ayat 4

Pijat-Pijat said...

Pie:

Na'am ... aiwah ya Ustaz! (Tu je la sisa perkataan Arab yg tinggal .. huhu)

Rozaimi Bin Mohd Said said...

fisha, masa kat kusza dulukan kita tak rapat tapi pelik, macammana kau tahu kualiti aku as a true friend heh? hehehe

Zaidi Al-Kashafi said...

Bukannya senang nak cari kawan yang baik.

Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik.

Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya.

Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya.

Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang
buruk dan sia-sia.

Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya untuk berbuat kebaikan.

Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira.

Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa.

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.

Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik.

Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai kelebihan DariNya .

Kawan yang Baik mereka Saling Tolong Menolong Diantara satu dengan yang lainNya .

Sudah Kah kita mempunyai kawan yang Baik, Kalau sudah Alhamdullilah, kalau belum cari cari Lah mereka, Asalnya Manusia semuaNya Baik baik belaka. Tiada siapa yang ingin jadi jahat .

Tapi mengapa ya... masih ada lagi yang jahat, perangai sebiji macam syaitan . masyallah aku pun kehairanan.

Anonymous said...

Kak fisha...suke baca blog nie! sebab fun!!

:-P

Pijat-Pijat said...

Kepet:
"fisha, masa kat kusza dulukan kita tak rapat tapi pelik, macammana kau tahu kualiti aku as a true friend heh? hehehe"

kalau itu yang kamu rasa, daku biarkan saja ... kerana daku mahu kamu sentiasa gembira. Kerana, kawan yang baik itu, sentiasa akan mahu menggembirakan sahabatnya ...

Hanya jauhari mengenal manikam walau Johari tak sebulu dengan Maniam ...

Pijat-Pijat said...

Kasyap:

Panjang sungguh gurindam mu itu ... Aku hanya mahu berkata ...

Biar aku tidak dikenang sebagai kawan yang baik ... aku pasti selalu mahu dianggap kawan yang boleh diharap ...

Pijat-Pijat said...

Anonymous @ April 22, 2009 2:29 PM:
Thank you la dik ... sebab suka baca blog ngarut ni ...

Adik tak mau bagitau nama ka? Buleh akak beli cekelat :p