Thursday, December 4, 2008

So pure and innocent


Oh, saya tiada idea nak menulis ni!!

Tapi, waktu buat house-cleaning folder dalam PC, mata jatuh pada gambar ini. Gambar ini diambil pada tahun 1995 - masa mula-mula ke KUSZA. Waktu tu, kita yang di dalam gambar tu baru berusia 18 dan 19 tahun .. oh, mudanya!

Tengoklah dressing masing-masing ... Pakai tudung putih saja ... hahaha ... belum pandai nak bergaya. So pure and innocent. Hehehe. Ada kelakar di benak hati. Saya simpan sorang-sorang saja ... tak payahlah kamu tahu.

Semua orang jelas mukanya kecuali saya ... hehehe .. so tak adalah nak kena kutuk sangat (hopefully)!

OKlah .. enjoy.

21 comments:

Alin said...

hehhehehe...memang arrr muda jelita lagi..Fishaaaa.... last month i pakai baju yg pakai kat dlm gambar ni. ms nak pakai tu, puas i dok fikir bj tu i buat masa thn berapa...sebab..bj tu masih ada lg dalam almari den tau..n den masih bole pakai lagi tu...huhuhuhuhu.
tq Fisha coz secara tak langsung menginggatkn i...mmmuuahhh

shana said...

Pichot..muda jelita n comelnye kite2 seme once upon the time in T'ganu! suci bebenor gitu!...especially yg pakai tudung putih jeks.. ahakkks sue n lina jgn jeles k sape suruh x put on tudung seragam kite2 dulu :-P But Pichot awat hang highlight bab umur 18 n 19 tu...Potongs betol laa baru nak layanz ayu gitu dah lamunanku terhenti... how fast the time has gone!!! So to all the fortunate people out there, stop complaining, start realizing how lucky you are and cherish every moment in life as the unpredictable destiny loves to play games.

shana said...

elehhh k lin nak announce yg dia tu slim la tu.. Actually k lin lupe mase tempah baju dulu tu k lin suruh tailor tu besarkan skett.. maklum la status budak UIA dulukan baju kena la longgar2 skett cover d aurah gitu!!! heheh so that's why sekarang pon k lin still can fit in baju tu...hahahahah Ampun k lin, but x dapek den nak control x ngusik k lin ni!!

alin said...

Shana : ala Sha ni...pecah lobang betul la dia ni. dapat jer tangakap yg tailor tu buat baju besar....hehehhehhehehe.

tp betul la Sha, begitu suci senyuman kita semua kan...ahakkkkssss

shana said...

Yela mase tu lipstick ke lip gloss ke x kenal lagi, tu yg senyuman kite seme sesuci lebaran kann!! kecuali Pichot cz x nampak dia senyum ke tak dlm photo tu dok malu2 plak dia ala2 wanita melayu terakhir gitu!! Tapi something for sure..senyuman Pichot mmg mahal..payah wooo nak dptkan senyuman ayu Pichot tuu.. But for sure sekarang ni Pichot tg tersenyum2 sorang gitu !!! Ahakkkss

surizalman said...

Eh betul la nampak muda semuanya...

Tapi itu dulu. Sekarang dah tua la semua gamaknya...kecuali org yang masih ngaku dirinya muda walaupun dah tua heheheeh

alin said...

Suri : tak pe la mengaku muda walau dah tua..sbb kan akn reflect apa yg kita cakap.lagi pun kn age just a number..huhuhuhuhuhu

sham said...

ye ye .. memang semuanya cun2 & comel2 belaka ...

especially yg duk depan sekali ... tudung putih .. & tgh pegang sweater biru tu...

:)

shariza said...

aAmbooi. shamsul puji isteri sendiri nampak.....

Zaidi Al-Kashafi said...

Surizalman: Diorang ni dari dulu hingga kini pun masih kelihatan muda lah walaupun dah beranak pinak. Tak tahulah apa rasia diorang ni.

surizalman said...

To alin:

Umur muda mengaku tua- Matured
Umur tua mengaku muda- Geli la i

Teringat lak produk 'Be Young'
Kalau la umur boleh undur balik...Tapi Nak ke??? Tak nak la.....

To kasyaf:

Nak bodek la tu....heheheheh

Pijat-Pijat said...

Alin:
Den pun masih ada lagi baju yg den pakai tu .. tp sekarang ni, kalau pakai, mesti boleh muat 2 orang ... how I've shrinked! Hehehehe.

Memang kan, so pure and innocent ... ala2 wanita lindungan kaabah gitu .. ahaks!

Shana:
Yes .. those were good ol' days ... ohh ... remajanya kita!

Yes .. cover d aurah .. oh, sungguh lama tidak mendengar perintah itu .. hehehehe ...

Shana, aku memang susah senyum .. senyum sangat, hilang la machur ku ... well, sampai la pun, no-lipstick policy still rule .. bibirku merah natural .. hehehe

Suri:
Eh, dah muda lagi, bakpe nak ngaku tua plak?

Forever looking young and young at heart!

Sham:
Ntahnya, puji bini la plak. Sham, itu bukan sweater, tp tote bag la ...

Eija:
Kalau dia tak puji bini dia, takkan dia nak puji I kot!

Zaidi:
Tak ada apa rahisia lah ... hehehe .. cucuk sini, cucuk stu, cucuk sini .. hahaha

Alin said...

fisha: tu yg tak sabar nak jumpa mu ni Fisha...awek gerek tuuuu

Rozaimi Bin Mohd Said said...

sapa gerangan yang bertudung kuning sambil diapit oleh si ayue and norin tu? sapakah oula gerangan yanag buat "peace" tu? tolong jelaskan...takut nanti tak kenal bila jumpa masa bachelor party kat rebung nanti...

musyaini said...

kan si fisha dah taruk nama kat gambaq tu.. awat la hang ni...

alin said...

caypet : ye la pet.. ko ni

Zaidi Al-Kashafi said...

Kelmarin aku sempat bersembang dengan Nurhasnita Selamat melalui SMS.

alin said...

Kashaf : ita tak join kan? alin mssg n ita kata alamak jauh la dinner tu. so, alin assume ita tak join coz she x reply my mssg after th.

Zaidi Al-Kashafi said...

Memang ita tak join pasal jarak yang jauh 290 km, dia tak larat nak memandu sejauh itu.

Pijat-Pijat said...

Kepet:
Aku rasa yg diapit oleh Ayue + Lina tu pun termasuk mereka yg hg x pernah bercakap selama hang kat KUSZA tu .. the girl nama dia ASMAWATI REZAN ... IRK/ Kedah, Yan. Yang buat peace tu, Norafiza AKA Nora / Fiza ...

Musyai:
Heh!

Alin:
Heh! too

Kashaf:
Kalau mahu, setakat 290km bukan ukuran ... aku yg duduk almost 4ookm ni ok je ...

Tapi, aku masih mahu menganggap mereka ini mahu join, cuma ada masalah sendiri yang tidak membolehkan mereka berbuat demikian.

But then, who i'm kidding?

Kepet, kalau tak cukup 50, ko nak kansel ke re-union tu?

ita said...

actually ita nak sgt join tp pa date yg sama adik ita kawin,tu yg dilema..bygkn dah penat rewang nak drive plak ke kl...masak tu....never mind,d next re-union insya allh ita join..bila gaknya ye..