Wednesday, February 4, 2009

Corat-coret Reunion - My girls ...

Ini adalah entri terakhir untuk siri reunion dinner - entry that specially dedicated for all the girls of first batch UIA-KUSZA.




Dilahirkan sebagai perempuan memang istimewa. Dan, bersahabat dengan orang perempuan ini banyak warna-warnanya ... Maka, segala yang telah, sedang dan akan berlaku di antara kita-kita ini terlalu istimewa sifatnya.

Apa kau mengarut ni setannn? Falsampah. Falsampah.

OK, back to the original purpose. Nak cerita lah ni ...



Ingat siapa ni?

Ni budak IRK dari Johol, Negeri Sembilan. Nama dia Khalilatul Azma Khalil. Masa kat KUSZA, sudah jatuh cinta sama mamat Kelantan ni dan mujur juga epik cinta mereka berakhir dengan perkahwinan.

Ma sekarang is a proud mom of 4 dan bekerja sebagai seorang guru (specialization nya lupa nak tanya) dekat Sikamat (if I heard it correctly).

Ma masih cantik dan makin cantik. Bangga betul Alin dengan Ma ... sebab katanya Ma maintain je ... kena pi menuntut nih.


Ni pun ex-IRK, orang Negeri Sembilan. Comel dan cute saja. Thalasiah namo eh. Kito-kito ni panggil dia ikut suka - Ahad, nama dia Thal, Rabu jadi Thala, Jumaat, Thulas, lain-lain hari, kita panggil dia "hoi" ... hahaha ...

Thala sekarang pun seorang guru di kampungnya. Sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak lelaki berumur 4 tahun. She's now expecting second child, jangka due bulan 4 ni rasanya. Semoga semuanya selamat dan sejahtera.



Ini budak IRK juga. Siti Nur Ashikin. Cerita dia pun dah banyak dah saya cerita di blog ni. Sampai dah termasyhurlah nama dia di kalangan brothers yang tak pernah bercakap dengan dia.

Cikgu di SK Kem Trendak, Ikin memandu seorang diri dari Shah Alam (impliedly, berani la tu, knowing her) pada hari reunion tu dan yang pertama tiba di Rebung. Masih seperti dulu, kurus dan slim saja. Apa rahsia? Duta Sendayu Melata ka?



Ni budak IRK gak ... Jawa Johor - Sarimah. Kalau ada yang lupa, dia dulu ni selalu berkepit dengan Zetty. Trademark - tudung ber'owning'. Dasat wo ... Klik inset picture to refresh your memory. ngehehe ..

Imah sekarang cikgu TESL kat JB. Walaupun pengkhususan TESL, semua bahasa dia kautim. Dasat. World habis. Anak sudah dua, tapi appearence, maintain ... Alin kagum juga dengan dia ni ...



Ignore kan budak tudung kelabu tu. Tumpukan perhatian kamu kepada 2 orang budak di sebelah tu. Budak LAW, roomate, dan ex-housemate saya - Nor Azamimah dan Sharina.

Nor pun cikgu TESL macam Imah tu. Dasat ahh budak-budak UIA ni, kan? All rounders. Anaknya pun dah dua, tapi Nor pun cekeding kerempeng jugak. Menambahkan kekaguman Alin. Bestnya dia ni dapat mengajar di kampung halaman sendiri. Senang hati Pak Rasid, ye Nor?

Yang di tengah-tengah tu Sharina - budak Law dari Melaka. Tak tahulah status kerja dia, sebab berahsia nak mampus. Kalahkan selebriti. Last time saya tau, dia kerja dengan SUHAKAM. Sekarang tak tau la. Kalau interested pasal kerja dia yang rahsia tu, tanya ex-boyfriend dia, Musyai, budak Tikam Batu tu ... maklumlah, ex-girlfriend, mesti lagi tau, kan? Sharina pun dah ada dua anak - Chika dan Iddin. Sapa suami dia, tanya ex-boyfriend dia. Semua dia tahu.


Yang ini, belajar LAW bagai nak rak, last-last buka bakery. Untung riban-riban. So, goodbye law, I guess.

Tokey anis bakery yang menaja bahulu dan cupcakes yang sedap tu nampak macam letih saja. Mana tak, tak menang tangan, bisnes kencang gila.

Sesiapa yang berhajat nak buat wedding cake ala-ala Mawi-Ekin ke, hello je ke Khairulnisa Ahmad ni. Nombor telefonnya saya tak bagi, tapi klik di link yang saya dah letak tu. Jangan jadi malas. Kalau malas, macam mana kamu nak kaya macam dia? Anak 4 orang - anak dara semua.


Last but not least - Shariza Ashari. Menantu ex-IGP, saya tak pasti anak dia dah berapa. Yang saya dukung sampai senget-senget bahu tu, berumur 3 tahun (rasanya).

Eija dah ada law firm sendiri sekarang, di samping menjadi tokey kambing boer dan ayam organik. Silapnya, dinner tu kat Rebung. Kot dinner tu kat Eagle Ranch, mau kena high-blood pressure kita pekena grilled-boer agaknya ... ehehehe ...

Lepas dinner, Eija kena measles. Arghhh ... menyesal pulak bercium laga pipi dengan dia. Tapi, setakat cerita ini ditulis, saya masih tiada tanda measles. Alhamdulillah!

Itulah corat-coret reunion. Dah cover semua yang datang rasanya ... Kalau ada yang terlepas pandang, maaflah (Bini Che Mat dan bini Kamil saya tak cerita, sebab bukan batch kita. Ya, asabiyah saya memang tinggi!).

Macam saya kata di awal tadi, persahabatan seorang perempuan dengan perempuan yang lain sentiasa berwarna-warni dan istimewa sifatnya. Walau terdetik rasa yang tidak senang, masih boleh berlaga pipi. Cover baik punya. Orang lelaki mana faham semua ini.

Kita-kita saja yang faham, kan girls?



Imagine you and me ... I do
I think about you day and night ... it always right
To think about the girl you love and hold her tight
So HAPPY TOGETHER ....

27 comments:

Rozaimi Bin Mohd Said said...

yang kau sibuk nak laga-lagakan pipi orang ni kenapa fisya...nasib baik lelaki tak payah main laga-laga...abis jangkit jerawat nanti...hehehe...

aku tahu itu kamera kau tapi takkanlah sampai semua gambar kau nak enterframe...isk..isk...

Pijat-Pijat said...

Kepet:
Eh, suka la ... ko apsal? tak puas hati plak ...

Untuk statement ko yg kedua tu, jawapan dia:
Ada aku kesah? hahahaha

Dah kamera aku, byk la gambar aku. Kalau kamera kau, banyak la gambar kau. Tapi kau tak bawa kamera kau. Tak de la gambar kau.

Tak reti2 ?

surizalman said...

Sori la kalau tak perasan..

Tapi ni je ke batch kita yang hadir ek....

Pijat-Pijat said...

Suri:
Ye, Suri. Banyak ni je ...

Semuanya 23 orang. Kalau u dtg, mesti jadi 24 orang, lebih dari 23 orang itu :p

buhairi aka buyie said...

Ala kepet...

Bior le si fisha tuh taruk gambo banyak-banyak ...

At least orang macam aku yang tak pergi itu hari buleh le tengok gambo kengkawan kita....

Really appreciate apa yang Fisha dah buat especially menghighlight sorang-sorang kawan-kawan kita yang attend gathering malam tuh...

Pet..kalau jadi program family day nanti...aku nak jadi official photographer buleh ?

Wehekkekek

Pijat-Pijat said...

Buyie:
Ni buat kawe saye ke demo ni ... hehehe ..

Betul .. betul .. betul ... tengok, banyak manfaatnya .. dah dia x bawa ... semua tu tertanggung ke aku la ... aku kan blogger tegar .. seperti kata Musyai.

Wah, Pet, next reunion musti mau plan betul2 ... ada nak bagi kambing, nak bagi kek, ni sorang lagi nak jd photographer plak ni ... rembaaaaaaaaaaaat...

Baguih la Buyie demo jd photographer ... kamera mu DSLR .. kamera kawe ...? uhuk uhuk uhuk .. tak tertanding tu ...

nonie said...

Fisha: Anak dara ija yg hang dok dokong tuh dh berumur 5 tahun da....cuba hang timbang berat dia ....hehehehe

Pijat-Pijat said...

Nonie:
Ooo.. dah 5 tahun, patut senget bahu aku yang gagah perkasa nih mendukung dia ...

shariza said...

Fisha:

Jgn kata hang senget bahu, Ummi dia tak larat nak angkat wooo. rahsianya cod liver oil, mkn buah byk, tido cukup, minum susu cukup, mkn nasi byk maka cukup la berat badannya. hehehe.

shariza said...

Fisha:

Eija dah ada 2 org anak. sepasang. Sorang lg lelaki tp cekeding tak ikut mcm kakak dia walaupun segala-galanya cukup. takpala asalkan sihat udah le.

Alin Ahmad said...

Fisha : Aikkk....den jer ke yg berbangga ngan 'kemaintainan' all d gals...ko pun bangga gak kan..kan..kan...

shana said...

Pichot awat xde cer K lin n Ayue yg vogue tu sekali? Ke hang update cer sisters ikut age?! Ahakssss

Secretive abt keje? mane de...if hang tanya sure aku bagi tau punya.

One more thg bila plak musyai tu jadi ex-boyfren.. kitorg still couple la he's still my boyfren CUM hubby jeks!

ct said...

Fisha, apasal norin & lina tak dtg reunion? pekabar diorang ye. contact no sume da tukar. fisha ngan diorang tu bukan macam belangkas ke..tak pun isi ngan kuku..kamceng gitu..

Pijat-Pijat said...

Eija:
Kalau i pon makan cod liver oil tu, i boleh membesar lagi ke? rasa cam bantut je sekarang .. hahaha

Pijat-Pijat said...

Alin:
Den biaso yo .. kau yg lebih2 banggo ... hehehe ...

Tapi i lebih berbangga dgn kita berdua ... kerana diriku begitu berharga.

Jangan pakai Loreal ... israel!

Pijat-Pijat said...

Shana:
Hehehe .. mula2 ingat nak ikut age gak ... tapi kesian plak ... apa pun, yg tua harus dihormati ... hehehe.

Dah dia jadi laki hang, ex-boyfren la nama nya .. . apa la

Pijat-Pijat said...

CT:
Sekarang pun close ... yet so far .. dia di utara, i di timur, lina di barat ... memain tuh ...

ct said...

Fisha : ye la...kenang kengkawan dalam doamu....?

Pijat-Pijat said...

CT:
InsyaAllah ... kawan mesti dikenang dan didoakan sentiasa ... Kalau bukan sebab persahabatan, tetap pada ikatan persaudaraan dan kemanusiaan.

ct said...

Fisha: betul, betul, betul...selalu teringat zira (perhaps, ramai yg 'ingat')...dulu agak rapat ngan dia. la no lost contact..

ct said...

fisha :
bila tgk gambor2 reunion ni kang, dalam ramai2 tu kang, yg paling mencuri/menarik/memagnetkan pandangang ambo kang....ialah gambor semek nama fisha tuh...makin comel, makin anggun gitu, he, he, he tapi, mung toksoh kembang sangat deh...

buyie said...

Aduhhh
pompuan kalau sembang...kita tak leh nak follow...

wehkekekek

FISHA...

Instead of Azma...JA'A aka JAHA aka Khairuazahar ada datang tak? tak nampak lak dalam gambo tuh...

Pijat-Pijat said...

CT:
hinss .. hinsss ...

Wanginya bau bunga .. hahahaha ...

Pijat-Pijat said...

Buyie:
We can't help ... and u guys, just don't get it ...

Ja'a x mai ... tu sebab Ma bawa Syifa yg menjadi nadi kekuatannya .. ibarat kata Eija tu ...

Rozaimi Bin Mohd Said said...

buyie...yang kau pegi menyampuk orang pompuan bersembang kenapa? biarkan aje...

Anonymous said...

lama x sembang..

Pijat-Pijat said...

Anonymous @ March 11, 2009 11:47 PM:

Awat lama x sembang? Pekenai la diri, pas tu pi sembang kat shoutbox tu ... tak dak masalah ...