Sunday, March 1, 2009

Tag. Been tagged. Tagging.

Saya tiada idea untuk menulis. Tiba-tiba muncul tag ini dalam salah satu file di PC (rasanya daripada student saya). Maka, saya mahu menjawab tag sahaja. Ya, ini bukan kenangan UIA-KUSZA, tapi tag untuk menjawab soalan yang bersifat peribadi kerana saya tidak mahu blog ini kehilangan nature personal itu ...

Walaupun aktiviti begini bersifat sedikit full of ourself ... kamu bertahan sajalah ya ... :p

  • Does anyone know your password to your Friendster TM besides yourself?
  • No

  • Are you an emotional person?
  • Very much, minus the melodramatic scene
  • Do you like your name?
  • Yes. It does has meaning in Quran
  • Do you believe in love at first sight?
  • Sure. Bags, shoes and clothes?
  • Ever felt jealous of your friend?
  • Always.
  • What was the last thing you did?
  • Answering this tag
  • Who is right next to you?
  • Nobody
  • Who were the last persons you ate with?
  • My housemate and my ex-housemate
  • What song are you listening to right now?
  • Oh Carol by Neil Sedaka - yes, I love oldies very much!
  • How’s the weather right now?
  • Rainy
  • Last person who called you today?
  • My youngest sister, helping her with her schoolwork
  • Last song you sang?
  • Selamat Ulang Tahun Sayang ... hahaha
  • Do you like anyone?
  • I do
  • Lost a friendship over something stupid?
  • Yes, because she jump over my queue during form 1 science class
  • Last beverage you drank?
  • Iced White coffee
  • Last food you ate?
  • Nasi lemak
  • What did you do last night?
  • Sleep
  • Faked being sick to miss school?
  • Yes
  • What time did you wake up today?
  • 5.30am
  • Last person you talked to?
  • My youngest sister
  • Last person you made fun of?
  • So many .. can’t recall.
  • What are you wearing right now?
  • Baju kurung. I’m at work now
  • Are you too quiet to ask anyone out?
  • Always
  • What is the first thing you notice about the opposite/same sex?
  • Face
  • Where are you right now?
  • In front of PC, in my office
  • What date and day is it?
  • March 1, 2009 – Sunday
  • Did you go anywhere today?
  • Class, kopitiam, office
  • What did you do there?
  • Lecture, eat, work
  • Where else are you going today?
  • home
  • Are you watching TV?
  • Yes
  • Are you mature or immature?
  • Not sure
  • Are you closer to your mom or dad?
  • Neither
  • When was your last kiss?
  • Never happen
  • What school do you go to?
  • Sekolah Kebangsaan Seri Perlis (84-89), SMK Agama (P) (90-94), International Islamic University Malaysia (95-03)
  • What’s the most annoying thing people say to you?
  • Forgive and forgot
  • Do you like music?
  • I do
  • Do you want to get married?
  • Sometimes
  • To whom?
  • Someone

OK tak?
Kalau tak OK pun, saya peduli apa. Ini blog saya. Hahahaha ... ketawa dengan riaknya!

Dan, saya mempersilakan sekiranya ada di antara kamu yang mahu menjawab tag ini di blog masing-masing ...

35 comments:

Rozaimi Bin Mohd Said said...

Tak abis lagi tag ni...

Do you want to get married?
Sometime

To whom?
Someone

When???

Pijat-Pijat said...

Some time. Someone.

Res ipsa laquitor. I rest my case. Bam .. bam ...

Alin Ahmad said...

Fisha : i likeeee ur answer...sometime...someone....
hahahahhahahahaha

Pijat-Pijat said...

Alin:
I like it too ... hahaha

and, I feel good .. hoyeh!

Rozaimi Bin Mohd Said said...

Alin, dapat idea la lepas ni kalau orang tanya...

Ada satu cerita ni, mungkin korang pernah baca tapi aku peduli apa, aku tetap nak cerita jugak…ada sorang lelaki yang usia dah menjangkau 30-an tapi masih hidup membujang…dalam setiap perkahwinan saudaranya, makcik2 dia selalu usik dia, “lepas ni giliran kau” dan lelaki ini teramatlah fed up dengan usikan sebegitu rupa hinggalah pasa satu hari dia mendapat idea…sewaktu menghadiri pengkebumian seorang saudaranya yang meninggal dunia, dia mengusik makcik2nya dengan berkata “lepas ni giliran makcik” dan selepas itu tiada lagi kedengaran usikan ke atas lelaki tersebut pada majlis2 perkahwinan yang dihadirinya

m shahril said...

hahaha...mung naka...
fisha...ko dah ada ke?

Alin Ahmad said...

caypet : Hahahahhahaa... aku memang selalu tak jawab bila org tanya...aku senyummmmm jer...kan senyum tu satu sedekah..at least aku dapat pahala..kan...kan..kan...

M Sharil : eheemmmmm....nak usha Fisha ekkk.... i likeeeee!!! hehhehehhe

m shahril said...

kalau dah jodoh nak buat camana... tp fiha x suke aku la...

Rozaimi Bin Mohd Said said...

no. 2...kau nak ke fisha??? tapi mamat ni kaya wooo...masa kat uia dulu, masa kira sumer pakai moto kapcai, dia dah ada kereta honda

Alin Ahmad said...

m sharil : laaaa..ko tak tanya fisha dulu...cuba ko tanya ..kan fisha..kan..heehhehe

Lg satu aku bg tip..kalau ko ngan fisha, sebut nama dia betul2..fisha bukan fiha (pstttt..cover sikit if ramai awek pun beb!)...huhuhuhuhuhuhu

Fisha : Peaceee :-)

Pijat-Pijat said...

Kepet:
Hahaha .. aku dah biasa dengar citer tu ... yes, baikkkk punya remark! Boleh mencontohinya.

Jadi no 2? Hmmmm ... semalam bila baca kolum Dr. MAZA kat Mingguan tu, tercuit gak. Tapi, aku belum rasa nak bagi peluang payung emas syurga kat sesapa ...

m shahril said...

lepas tu korang tuduh aku mencuri ye pet...mentang2 aku mewah...hanginnnn je aku....jahat2 aku x hinging je aku mencuri duit korang...
ko ni lin nak gossip aku ngan fisha ke? jgn mcm2 beb...

Piajt-Pijat said...

Saril:
Ada apa? Cuba specify sikit pertanyaan tu.

Ko rasa aku tak suka ko? (*_0)

Heee ...

Rozaimi Bin Mohd Said said...

bila masa pulak aku tuduh kau? orang lain daa yang tuduh...aku pulak yang kena

Pijat-Pijat said...

Alin:
Saril, Alin pun available lagi .. dan, bukan ke hari tu kau tegur mata dia cantik?

Kita memang cepat jatuh cinta kat mata yang cantik, kan?

Hamek kau! Ngehehehehe

Rozaimi Bin Mohd Said said...

fisha, si saril arsat ni sensitif orang nya...kan kau marah dia pasal isu sembahyang jemaah masa reunuion dulu tu...itu yang dia rasa kau tak suka kat dia...tapi aku memang tak suka kat dia...hahaha

Pijat-Pijat said...

Saril:
Alah, setakat gosip cenggini .. kita cakap je ..

"Ermm... kitaorang teman tapi mesra je ... No komen lah ..."

hahahaha

P/s: Pesal plak org tuduh kau curi? Adakah? Adakah? Double apakah?

m shahril said...

ntahla...psl aku yg plg jahat kot yg tinggal kat uia dulu...am dgn yus dah out...padahal yg curik tu org yg baikkkkk sgt di hati korang...tulaa..

Pijat-Pijat said...

Kepet:
Saril Arsat pemain bola selangor dulu aku suka je ...

Saril Manap ni .. aku ada masalah sket ... tp ... tengok la cemana ...

Wakakakaa .. statement maut x ingatt!!

m shahril said...

biarla korang x suka aku...org hebat mmg selalu org dengki...
fisha...ko kan ari tu kata x suka scorpion la...jamal celup la...padahal kepet pun scorpion gak..jahat gak...cuma x tunjuk jee...brtopengkan manusia niii

m shahril said...

bila lak aku ckp mata dia cantik? mata kepet lg cantik

Rozaimi Bin Mohd Said said...

aku memang jahat ril...red devils lah katakan...eh!!! kau tak tengok ke malam tadi man u menang 2nd cup? lagi 3 cups to creat great history

Alin Ahmad said...

Fisha : bukan saril la yg tegur mata den tu...
hahahahhaha nak kena kan den konon ekkk...tp tu la kan... org di bawah lindungan Kaabah sentiasa di rahmati ahakkkssss....statement aku kah ini ? owh tidakkk!!!huhuhuhuhuhu

m shahril : alahaiii...sedih beb dgr citer ko tu... sob...sob..sob

m shahril said...

tahniah m u menang lg...thn ni korang punya la semua...arsenal nak tumpukan uefa cup thn dpn...melaka apa cite?...x tgk ke selangor menang?

Rozaimi Bin Mohd Said said...

ala tak de maknanya nak simpati dengan orang jahat macam saril ni...hahaha

Rozaimi Bin Mohd Said said...

melaka? selangor? liga amana tu??? alaaa...kalau setakat menang dengan kelantan tu apa kelas??? aku rasa selangor dah rasuah kalid jamlus kot

m shahril said...

laaa...alin pun single lg ke??cheh...tau aku try je mlm tu..hehe

m shahril said...

tu la koo...baru dok uia gombak dah lupa melaka...dulu sekolah sjkc mana ntah yg berak kena tumpang masjid tu kg bkt serindit punya team pun ko sokong...

Rozaimi Bin Mohd Said said...

kau silap...aku pi masjid...sambil tu, aku....

tapi setiap langkah ke masjid tu dikira pahala...rugi kau

Alin Ahmad said...

saril : huahuahuahua.. aku mcm Fisha gak..belum rasa mulia hati nak bagi sesape payung emas..

m shahril said...

tp skrg apasal ko dah kurang pi masjid?

m shahril said...

alin...bila dah rasa nnt bgtau aku ye..hehe

Rozaimi Bin Mohd Said said...

pasal kat rumah aku ada surau...kuang kuang kuang

Nonie said...

Kepet...persoalannya sll ker ko singgah surau tu sblm smp rumah ko...hikhikhik...(jgn marah aaa...)

Rozaimi Bin Mohd Said said...

nonie...kah kah kah