Wednesday, August 20, 2008

Kita-kita ini

Seminggu lepas saya dilanda kegilaan scan semua gambar yang ada dalam album gambar saya. Maka, setiap gambar yang ada, saya scan, ralit betul. Saya bercadang untuk bercerita mengenai semua gambar yang ada itu. Kerana, setiap gambar ada banyak ceritanya. Ibarat kata orang Jerman, a picture worth thousand words :p


Ini antara gambar yang telah saya scan. Gambar pelajar perempuan kursus IRK, first batch UIA-KUSZA.

Ok, saya akan listkan nama mereka untuk kamu semua.

3rd row (L-R)
Nor Hasni Laily (K. Nor), Juliarina (Yong), Aida Nujbah (K. Aida), Sarimah (Imah), FISHA, Aminah (Kak Min), Thalasiah (Thal), Rafida (K. Da), Noor Hashimah (K. Shimah) dan Rosliza (K. Za)

2nd row (L-R)
Hasimah (C-Mah Rock), Karimah (Karem), Noraini (Aini), Umikalthom (K. Umie), Nor Suhaila (Sue), Siti Nur Asikin (Ikin) dan Nurhasnita (Ita)

1st row (L-R)
Norzilawati (K. Gie), Noorzieyati (Zie), Siti Zahrah (K. Zah), Aida (K. Aida), Affrosh Khana (Loh), Khadijah (Joh) dan Azaniza (K. Ja)

Gambar ini diambil semasa Friendship Day Block G, Hafsa College, 29 Julai 2000. Sudah hampir 8 tahun usianya. Dan, yang paling menyedihkan, Kak Aida telah meninggalkan kita. Belumlah tahu masa kita, namun, saatnya pasti tiba.


Gambar yang ini pula adalah pelajar perempuan kursus undang-undang, first batch UIA-KUSZA.

2nd row (L-R)
Shariza (Ieja), Rafidah (Fidah), Zurina (Zurin), Hazlinee (Linee), Khairulnisak (Nisak), Fazlina (Leena), Norina (Norin), dan Siti Asiah (Mak Siti)

1st row (L-R)
Zetty Halina (Zetty), Ellis Suryanti (Ellis), Suzzlyana (Yana), Farah Dipah (Farah), Siti Noraini (Noni), Nor Azamimah (Nor), dan Rohayue (Ayue)

Front:
Sharina (Sha)


Dah, apa ceritanya?

Tak adalah cerita apa-apa … sekadar nak upload gambar ni. Boleh?

Jangan marah haa …

38 comments:

SURIZALMAN said...

Fisha,

Just my humble opinion

Kalau boleh, buat satu thread kat mana kita punya geng sekarang sbb saya rasa semua dah lost contact.
Cuma yang saya tahu Allahyarham Aida sahaja yang dah kembali ke Rahmatullah tahun lepas. Sisters lain dah tak tahu kat mana sekarang. Cuma majoriti kalau tak silap saya dah jadi cikgu/ustazah

Pijat-Pijat said...

Suri:
Yes, great opinion.

Saya tak bercadang nak buat thread khusus kerana blog ni mmg dedicated untuk kita2 ni ...

Saya akan try update any info yang saya ada pasal kawan2 kita ... dan kalau Suri ada maklumat, pas ke sini ... kot2 saya boleh tulis something ..

Dan, kalau rajin, tolonglah war-warkan pada kengkawan yang lain :p

Have a nice day

surizalman said...

Ok... Dah tahu ke Ustaz Mat dah takde kalau tak silap saya dah dua tahun dah

Saya akan cuba list kan kat mana kawan-kawan yang lain nanti

Surizalman said...

TOLONG EDIT . KALAU TAK CUKUP TOLONG TAMBAH OK

GENG-GENG LELAKI

SAYA- JPJ (PTM)- DUK KAT PRIMA SAUJANA, KAJANG
BUHAIRI – JAKIM KUALA KUBU (PEGAWAI AGAMA ISLAM)
MAIZAL HISHAM- LAWYER
HANIF ASARI- KEMENTERIAN DALAM NEGERI (PTD)
KAMIL KASIM- KEMENTERIAN PELAJARAN (PTD)
KHUZAINI- USTAZ
FAHMI KHAZALI- USTAZ
KABU- PEGAWAI PERPUSTAKAAN ISTAC (UIA)
TG. ZAIHAM- USTAZ
NIZAM- (PAHANG)- LECTURER KOLEJ SEGI
MAJDI- USTAZ (BAWAH KERAJAAN NEGERI PHG)
ZAKI SALLEH - JAKIM PUTRAJAYA (PEGAWAI AGAMA ISLAM)
AKRABIN- USTAZ
KHAIRU AZHAR- USTAZ
RIZAL OMAR BAKI- TAK PASTI
MUSYAINI- LAWYER
ZAHARUDDIN – TOKEI BUKU KAT KUBANG KERIAN
WAN AZMAN- TAK PASTI
HALIM ISMAIL- TAK PASTI
IRWAN MUZAKKAR- TAK PASTI
RAZAK MAKSUD – PTD (KALAU TAK SILAP)
WAN KHAIRUDDIN – LAWYER KOT
RAZMAN- USTAZ
SHAFIEE HAMZAH- LECTURER UNIV. DARUL IMAN (HUJUNG TAHUN NI BUAT PHD)
HASAN – USTAZ KAT JB
NIZAM TAE KWAN DO- TAK PASTI
SHAHIR- TAK PASTI
HASNIZAL (LONGKAI)- TAK PASTI
NORAZMAN NOH – USTAZ
BAHARUDDIN CHE WIL- TAK PASTI
WAN ARIF MUZAMMIL- MAJISTRET
ACAT- MAJISTRET
KEPET- TAK PASTI
SYAMSUL- TAK PASTI ( TAPI SEBELUM NI ADA KEDAI KOMPUTER KAT WARTA BANGI)
ALPIAN ALI- TAK PASTI

SISTERS YANG SAYA PERNAH JUMPA

AIDA NUJBAH – USTAZAH KAT SABAH @ SAWARAK
SUHAILA SULONG- LAST JUMPA KAT KAJANG HUJUNG TAHUN LEPAS(FULL TIME HOUSEWIFE)
AMINAH- USTAZAH ( DUK KAT KAJANG)

Surizalman said...

WAFI- HILANG KISAH
ZAIDI AZIZ- ABIM
RIPIN –ABIM
ZAIDI MOHAMED- TAK PASTI
SHAHUDIN- LAWYER KAT KOTA BHARU
ANDRI- LAWYER

Pijat-Pijat said...

Suri:
Wow .. banyaknya info!

Bagus .. bagus ... insyaAllah, saya akan cuba tengok apa yang saya boleh buat ...

tapi, memang boleh buat ... think positive, right?

apapun, tq ...

AinRidz said...

Slm,
1.Kak Alin-lawyer Melaka
2.Zurin-lawyer Melaka
3.Rafida Satimin-Lawyer KL
4.Ellis Suryanti-Lawyer Klang
5.Zetty Halina-Lawyer KL
6.Musyaini-Lawyer KL
7.Syahir-Lawyer KL
8.Maizal-Lawyer KL
9.Zaidi Mohd-Lawyer KL
10.Irwan-Lawyer Pahang
11.Norin-Majistret Penang
12.Suzzlyana-AssistManager Takaful KL
13.Rohayue-Manager HSBC PJ
14.Fazlina-AIA KL
15.Rozaimi-Maybank
16.Sharina-Cyberjaya
17.Nonie-UIA
18.Salmah Asman-Guru

FYI, TQ

Pijat-Pijat said...

Suhaina? Keje mana? :P

AinRidz said...

Mahfuzah-Lawyer KL
Nor Azamimah-Guru
Shariza-Lawyer KL
Farah Dipah-Lawyer Johor
Aishah Atan-Kastam Johor
Hazlinee-Hsewife
Juliarina-Guru

Pijat-Pijat said...

Sue,

Den ada info sume tu .. cuma nak kena pikir cemana nak buat citer ...

Mana citer2 yg ko janji nak bg tuh?

AinRidz said...

Slm, ooo cerita apa tu ?? Ha ahlah, konon2 novel bersiri yang bakal aku tribute kan ke blog ko yerk...hmm Fisha, Insya'-Allah very soon, dalam kepala dah ada planning dah jalan cerita dia, lebih kurang mcm family punya cerita... Insya'-Allah...tunggu....

SURIZALMAN said...

Mana geng-geng Sisters IRK lagi- Masih berhubungan lagi ke?

Anonymous said...

Ayue:


rasanya kita kene bole jadi kan blog ni untuk kawan2 batch kita "berkumpul" la kan..takper..akan ku sms kawan yg masih berhubung untuk check out blog ko fisha..kalo nak tunggu re-union..macam payah jer...tunggu 10th anniiversary kot

kalo takde blog ni..rasanya macam hilang terus citer kawan2 lama..

ayue said...

suhaina - PUNB

Mohd Irwan said...

Majoi- Guru kt Rompin Pahang
Ajak- ADO Kuala Selangor
Arep- Pegawai Undang-undang di Jabatan Peguam Negara Putrajaya
Din Beramboi- Pegawai Pendakwa LHDN
Ijai- Pegawai Risda
Hisham- Mejar Tentera darat

surizalman said...

majoi tak ngajar kat pulau dah ke...
Dah berapa anak dia ek

Mohd Irwan said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Pijat-Pijat said...

Untuk Irwan dan kawan-kawan ...

Saya harap, no telefon kengkawan jgn diadvertisekan di sini ... kerana ia akan mengundang padah sekiranya digunakan oleh orang yg tidak bertanggungjawab. Tambahan, blog ni bukan kita je yg baca.

Kalau nak berhubung dgn kwn2 yg lain, gunakan email, lagi selamat. Email ke saya pun tak pe ...

Untuk Irwan .. maaf, saya terpaksa delete nombor Majoi tu atas sebab2 keselamatan.

P/s: Lebih bagus kawan2 provide email add setiap kali nak bgtahu no tepon or add rumah ...

Oleh i

surizalman said...

Fisha,

That is the right decision...

Masa dok tengok senarai nama-nama ni, baru teringat ada yang masih belum ada kat dalam list

Aminuddin Romlan (+ sorang lagi lupa nama orang johor yang sama-sama keluar awal dari UIA)
Syahril Manaf
Zamri Yusuf

Kat mana diaorang sekarang ni. Kalau ada info please share...

Rozaimi Bin Mohd Said said...

suri, zamri yusuf sapa pulak??? zamri md noor aku tau lah...last aku jumpa dia tahun 2006 masa sembahyang jumaat...masa dia tinggal kat area rumah aku aje...dia jadi cikgu...sekarang ni aku tak tau dia kat mana

musyaini said...

Aminudin Romlan now dok buat part time jual air kat R&R Nilai arah... tak tentu arah.. heheh
arah utara.. P cari dia mlm2 saja.. Nak no tipon aku

sham n nisa said...

Alhamdulilah ...& tabik semua kawan2...
semuanya dah keje yg hebat2 belaka..

Suri,
kami buat bisnes bakery sekarang.
lihat website kami ni AnisBakery.net

bisnes computer slow...

Irwan,
boleh email no HP Majoi ..?

Suri ,
Zaidi masih kat ABIM ke..?



K.Ariffin tak silap sekarang ni kat UK - wife dia sambung Study kat sana . dah jadi org UK

thanks all

surizalman said...

Kpet,
Sori, silap bagitau. Zamri Md Nor bukan Zamri yusuf

Musyai,
Thanks for the info

Sham & Nisa',
Wah hebatlah korang sekarang. Nanti boleh la tempah kek birthday anak lepas ni.
Zaidi rasanya masih kat ABIM. Masa googling hari tu, kalau tak silap dia masih kat ABIM

shariza said...

pembetulan-zurin skrg kat mahkamah syariah kl
nonie- mahkamah syariah shah alam

sham said...

Suri : pie baru msg kami semalm . dia kat KUSZA ye... ?

kalau nak tempah b'day cake utk anak kau nanti email je - **best price ** utk anak2 sedara kami .. :)

surizalman said...

Tengah browse tadi terjumpa lak cerita pasal ripin . Hebat betul mamat ni

http://abim.org.my/component/content/article/22-laporan-a-berita-abim/330-sua-berangkat-ke-united-kingdom.html

Zaidi Al-Kashafi said...

Just nak tambah info:

Zaidi Bin Mohamed- Lawyer di Legal Firm, Wangsa Maju/Setapak, Kuala Lumpur.

Baharudin Che Wil- Penulis blog di http://www.budiey.com, wartawan hiburan. Kuala Lumpur.

Aishah Atan- Pegawai Kastam Johor Bahru

Farah Dipah Khalid-Lawyer Kluang Johor.

Suhaimi Rebu-Pegawai di Jabatan Mufti Johor.

Nujaimi Muhamad-Pegawai di Jabatan Mufti Johor.

Yusri Mukhlis-Penolong Penguatkuasa Majlis Perbandaran Muar, Johor.

buyie said...

Salam Semua..

Lama tak dengar khabar KAK JOH..
Kat mana dia ek ?

Pijat-Pijat said...

Jah kat Sabah ... last jumpa masa kenduri Zie .. thn 2005 rasanya ... ada contact2 .. tp dia sokmo lambat balas message aku. Aku pun x de le msg2 lagi ... NI cuti sekolah ni x tau le balik Kelantan ke x ...

Rozaimi Bin Mohd Said said...

aku jumpa dia masa 2005 jugak masa aku pi rumah dia sebab dia sekampung ngan wife aku and they were schoolmate...

buhairi said...

Windu kat Joh ni..
Dah kawin ke dia? Anak berapa...?

One more thing yang tak leh lupa masa masuk UIA KUSZA dulu..iaitu ..sisters pompuan kelantan kalau gi mana-mana mesti berjalan segerombolan... dan seiringan..keh keh..tak pe la..itu awal-awal je...bukannye diorang tak kawan ngan sisters dari negeri lain..kan ? huhu

Rozaimi Bin Mohd Said said...

buhairi, kodi @ mek joh tu dah kawin and dah ada anak...sudah2 la tu buhairi oi!!! kisah lama jangan diungkit...kah...kah...kah...

Pijat-Pijat said...

Yo Pet, kasi can la ... Nama pun sepanjang jalan kenangan ... kau ni ...

takpe buhairi ... luahkan segala kerinduan tu ... tak salah ... pedulikkan si kepet nih ...

buhairi said...

Wahkaka Hampeh kepet nih ...

surizalman said...

Tak silap aku kak joh ni pandai masak...
Rugi la demo buhairi...

Pijat-Pijat said...

Meme Joh panda masok ... anok tuke masok ...

Ya .. rugi demo .. isk isk isk ...

ariff said...

Hi dear,

miss you all so much. I met with Andry the other day at Midvalley Megamall.Small world ya.

Nonie said...

Pembetulan;
Kabu- Librarian kat UIA Gombak dah...xde kat Istac lagi...
Irwan-Lawyer kat temerloh
Farah- Lawyer kat Kuching (ikut husband dia)
Norin-Pendakwa kat penang
Shikin-guru kat Melaka
Juliarina-guru kat Johor
Azizah-guru kat cheras,kjg

Buhairi;
Mek Joh dh dua org anak (setakat tahun 2005 yg aku tahu lah..)

Ariff;
Dah keje area sini ker?...boleh la dok kumpul ngan kengkawan lagi...