Monday, November 24, 2008

Cerita kosong ...

Tuan rumah ketandusan idea.

Maka, inilah cerita kosong untuk sajian anda .. mungkin untuk sepanjang minggu ini ...

Mental block. Exam craze.

Saya baru habis marking 4 bundle answer scripts. 6 essays for each students x 119 students ... you do the math ... (dengan tulisan macam tulis dengan kaki! - Itu sebab saya tak setuju apabila dasar pendidikan negara mansuhkan subjek tulisan di sekolah rendah. Tengokla tulisan bebudak sekarang ... Kalah tulisan K. Lin ... hehehe)

Mahu nyawaaaa ...

Mahu nyawaaaa ...

Aghhh ... esok gaji ... hurray!

20 comments:

Rozaimi Bin Mohd Said said...

budak2 tu semua nak kena antar gi bengkel penulisan kreatif...baru tulisan elok sikit...suruh alin ngan suhaina organize

Pijat-Pijat said...

Agaknya la ... aku rasa lecturer aku mesti senang hati dgn tulisan aku .. tu sebab aku asik dapat markah yang baik je ...

Ha'ah .. ye la ... Hmmm .. baru kutahu ...!

alin said...

Fisha: Woittt...kutuk tulisan i ekkkk...dosa tau....huhuhuhuhu. tp bab tulisan ni memang tak leh nak ubah ler... nak buat macam mn kan.. nak jd doktor tp jd lawyer huhuhuhuhu

Caypet: aku dah tak kreatif lagi daaaa....

Zaidi Al-Kashafi said...

Budak sekolah patut diajar cara menulis tulisan rumi dengan betul. Pendidikan awal seperti pra-sekolah amat penting kerana di situlah kanak-kanak pendapat pendedahan awal terhadap perkara-perkara asas dalam pembelajaran seperti mengenal huruf, mengenal nombor, menulis, membaca dan mengira.

Aku dulu tak masuk sekolah TADIKA pun terus masuk ke darjah 1 pada usia 7 tahun. Teringat masa tu cikgu ajar cara pegang pensil, cara menulis huruf besar macamana huruf kecil macamana. Tapi tulisan tak cantik mana pun.

AinRidz said...

Slm, Kak Alin jgn mrh :) Hwriting akak memang kelasss sampai nak baca pun susah gak kadang2 lah... tp dah biasa tengok dah biasa boleh baca lah... takpe kak Alin tak dapat jadi Doktor MBBS nanti sambunglah PHD Insya Allah

tp Fisha...weeiihh kak Alin ni rajin nih mengasah bakat tulisan, rajin tulis nota tu...

Fisha, tulisan ko memang cantik, salute, berseni2 mcm seni... betul2 faktor mempengaruhi tu... kan nak dapat markah banyak tapi kena tally gak lah... hehehhe

Selamat Berkreatif semua!

shana said...

salam Pichot....muahhh tq for having this hotz blog.. ur the best!! Anyway the comments abt K Lin's handwriting .. Amboi Sue sedap hang menampah perisa yea mementang notes ko menjadi pojaan seantara donia!!!But i truely have to agree with u laa sue....oppss sowe k alin.. rase mcm x best la if x ngusik k lin!!

alin said...

Kasyaf : huhuhuhuhu

Sue : kuikuikuikui... tulisan i till la ni sama je. hrtu ada mamat kelas photostat nota i, dia kata fening nengok notes tu hahahhahaha...padan muka, sape suruh tak buat nota sendiri kan.

betul sue,tulisan cantik kena tally...i setuju...hidup sue!!!! (yeala kan kalau tak, sure la i kantoi setiap kali exam, coz lecturer tersembul biji mata nak baca tulisan i.hehehehhe)

alin said...

shana: sebenarnya tulisan tak cantik tu gimik jerrr...sebab tak nak org pinjam notes...hehehehehhehe. bole gitu?kuikuikuikui

shana said...

OO k alin kedekut ilmu rupenye!!! Baru terbongkar rahsia yea... Tula parents suruh mik Medic x nak...tulisan k lin tu cantik sebenarnye...but di mata para doctor jekk heheheh

alin said...

shana : huhuhuhu tu statement bela diri tu bkn kedekut ilmu.huhuhuhuhuhu

shana said...

Alaaa cian dia... tapi takpe la cz at least hdwriting k lin ble gak la nampak ngan mata kasar... but ade org tu jejaka tinggi lampai yg bergerak active dlm hal2 blog sekarang ni..ehh penat plak intro. pepanjang... x-schoolmate k lin ghupenye... hdwriting dia... masyallah punye comel laa tu yg mata kasar kurang nak nampak... kena guna mata halus laa... Ampuan ya tuan,anta jgn marah la nanti kena jual!!

Rozaimi Bin Mohd Said said...

talking about longkai???

alin said...

shana: hahahhaha...sejuk hati i

caypet : bila plak longkai tu satu sek ngan i.... ellehhh....tak nak ngaku le tue...

shana said...

Tula cikgu slalu pesan bace arahan biar abis sebelum menjawab.... betol tak pichot?! We are talking abt tall guy not longkai laa...n since when plak longkai jadi x-schoolmate k lin... hheehehhe Sudah gaharu cendana pula....

Rozaimi Bin Mohd Said said...

sorilah, aku dulu tak baca arahan sampai abis...tu yang setiap kali peksa aku tubek awal...oh! that tall guy is me??? tulisan kecik was purposely done so lecturer malas nak baca and just bagi markah...nasib baik lulus

Zaidi Al-Kashafi said...

Tulisan tangan aku tak cantik, sebab tulah aku lebih suka rakam lecture guna recorder walkman. Bila habus kelas, aku salin semula. Especially kelas FKM Dr Azmi Omar. Hua hua hua hua.

alin said...

Caypet: huhuhuhu

kashaf : Perghhh...rajin tu salin semula...gerek seh!!

Pijat-Pijat said...

Sue:
Kau memuja tulisan ku? Ohhh ... sungguh terharu. I'm flattered! Tulisan kau yg paling aku sula ... walau tgh ambik nota dalam waktu terpantas pun masih cantik dan menarik ... Dasat!

Shana:
Tulisan ko aku ada masalah sket ... walaupun ia lawa, tapi aku tersentap2 bila mau baca ... hehehe .. tp, tulisan ko, kak lin, n sue memang dari jauh sudah boleh kukenal .... tak yah nak menipu. Mmmmuahhh tu u tu ... :p

Alin:
Cuba ko buat writing style test. Apa agaknya dia akan kata? hehehe

Kepet:
Aku cam ingat x ingat je tulisan kau ... tp aku rasa ia sgt mikro untuk saiz kau sungguh makro itew!!! hahaha

Kasyaf:
Kau tape si Jemy tu punya lecture? Dasat ... tp, one thing, aku suka masa dia ajar FKM tu ... walaupun sibuk dok brag pasal PhD dia, tp I must admit, he's brilliant in term of knowledge wise ... cuma, dgn cinta saja dia kecundang tetiarap ... :p

Tp betulla ... ko salin semula? Rajin gile ...

P/s: C-box aku x leh access dr opis ... apa masalah ntah ... tp dr rumah aku belum cuba lagi ... Kalau aku x respon kat c-box tu, maksudnya aku kat opis atau kat mana-mana la tu ...

Hv a nice day people!

alin said...

fisha: hekellehhh....writing style test... sure ler i kantoi kuikuikui

Rozaimi Bin Mohd Said said...

tulisan aku tetap tak berubah...kadang2 aku pun taka leh nak baca balik especially kalau aku tulis dengan kelajuan melebihi had yang dibenarkan