Friday, November 28, 2008

Memori Abang Judge

** Ini adalah re-publish entry. Ambil dari sini.

***Specially dedicated to NORA

Gambar ambil tanpa izin dari Syidi Rahmaan


Tadi, waktu browse nak cari sesuatu, saya telah bertemu gambar tu ...

Serta-merta ingatan saya terlayang kepada Norafiza AKA Nora. Tak dapat saya lupakan tentang kegilaannya kepada Dr. Hakim tu (dulu En. Hakim ... or fondly known among us by Bro. Hakim).

Saya tak ingat macam mana Nora boleh gila-gila minat dengan Bro. Hakim, tetapi setiap kali berpapasan di kampus, dan kebetulan Bro. Hakim menghadiahinya senyuman, dia separuh pengsan gembira. Kala mendapat tahu Bro. Hakim sudah beristeri dan mempunyai 2 anak, dia sedikit kecewa, namun itu semua tidak menghentikan dia daripada meminati Bro. Hakim.

Bro. Hakim senyumannya manis.

Bro. Hakim cute sangat ... arghh!

Bro. Hakim tu bikin aku dug dug dug ...

It's all about him and him...

Dia malah kadang-kadang memanggil Bro. Hakim dengan panggilan Abang Judge (duh!).

Saya rasa saya masih simpan coretan Nora tentang Abang Judge ni. Nanti saya cari balik.

Sementara itu, untuk Nora ... ENJOY!

10 comments:

Rozaimi Bin Mohd Said said...

umang ai!!! sapa mamat ni? dep dir kusza??? tak pernah tengok pun

Zaidi Al-Kashafi said...

Aku macam biasa nampak saja muka Bro. ni.

Pijat-Pijat said...

Kepet + Kasyaf:
Aku pun tak ingat mamat ni keje sbg apa ... rasanya dia ustaz dulu ... jadi rebutan ramai ..

Selain Nora, Ita Selamat pun sanggup bermadu dengannya ... hahaha

Zaidi Al-Kashafi said...

Entah apalah kehebatan Dr Hakim ni ekk? Kalau nak dibandingkan, Dr Azmi Omar tu lebih hensem.

Pijat-Pijat said...

Kasyaf:
Eh, mata dan hati kita kan berbeza ... azmi omar hensem? huhuhuhuhu ... kasyap nya engko kasyafi oii ...

Pijat-Pijat said...

Ini adalah komen Nora pasal entri ini ke email ku .. Nora ... PEACE! hehehehe ...

akum fisha,
aku baru tgk blog hang. fiiiiiiiiiiiiiiiiiisssssssssssssssshhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaa!!!!!!! nape hang disclose pasal aku?????????????????????

pleeeeeeeeeaaaaaaasssssssssseeeeeee...
dont go further.... ada hati yang terluka nanti.....

Have a nice day, Nora ku sayang!

surizalman said...

Aku dah lama tak dengar cerita dr. azmi. Dia kat mana sekarang ek.. Lepas kahwin ngan member kita, nama munirah kot, dah brp anak dia skrg? Ada sesapa masih kontek dengan dr. azmi ke?

Kalau tak silap aku last jumpa both tahun 1999, masa wife die nak cari bhn rujukan kat library UIA

Kalau diingatkan balik cerita dr. azmi dan demonstrasi yang diketuai Zaidi ex-president DTP Kusza dulu, ramai budak uia tak nak sain memorandum tu termasuk la aku (walaupun masa tu aku DTP Kusza hehehe)

Dan teringat juga pengarah kusza masa tu kata kat team demonstrasi ni, 'You did a good job'. Terkejut betul pengarah kusza pun boleh cakap macam tu.....

alin said...

Fisha : hehhehehehe nora tu..masih ada hati yg terluka ke?

surizalman said...

siapa si nora ni?

Pijat-Pijat said...

Suri:
Hmmm... dah tak ingat dah pun citer demonstrasi tu ... tapi yg masih ingat, betapa kecoh satu KUSZA, timbalan pengarah kena tgkp basah ... pergh ... skandeletestestest tu ... Aku rasa pengarah KUSZA tu mesti happy sbb Dr. Azmi tu cam Anwar Berahim gak sikit2 ... hehehehe

Nora tu sapa?

Nora adalah insan biasa yang memuja dan memuji Abg Judge dan bukannya Dr. Azmi ... :p

Alin:
NOra kan melankolik sikit. Selagi dia tak muncul untuk clarify sendiri, kita bebas mengutuk dia sesuka dan sekejinya! Hahahahaha