Thursday, November 13, 2008

Perihal re-Union

Walaupun hanya bertiga, namun saya tetap mahu panggil ia re-union. Kamu ada masalah tentang itu? Saya harap tidak ...

Reunion pertama



Bersama Sue dan Leena di rumah Sue

Nampak kami semua yang gembira? Senyuman dan sengihan yang lebar? Itu tandanya kami memang gembira.

Kenapa kami gembira?

Kerana Sue masak nasi ayam yang superb! Cayalah!


Evidence: Nasi Ayam Sue + Wan ... kellass
Reunion kedua.

Semasa saya membawa rombongan Cik Kiah ke sini ..



Tiba-tiba ... "Eh, macam kenal je dia ni ... ishhh"

Dia makin rapat ...

"Eh, Halim. Halim kan?" Excited plak ... ye la, jumpa kawan lama. Biarpun sedikit awkward, sebab saya tidak kenal Halim sangat sewaktu kuliah dulu.


Halim masih malu-malu.

Saya pun bukanlah rapat sangat dengan Halim. Sekadar pernah sekelas, interaksi saya dan dia minima dan biasa-biasa sahaja.

Rupanya Halim sekarang menjadi staf Yayasan Kepimpinan Perdana. Hebat Halim!

Kata Halim, dia mula bekerja di situ pada tahun 2005 (kalau saya tak salah dengarlah - maklumlah nak berlawan dengar dengan penerangan PR Yayasan dan nak bersembang dengan dia) selepas habis Master in Library Science di UIA tu.

Halim pun sebenarnya antara salah seorang PR di Yayasan Perdana - yang bertindak memberi penerangan mengenai Yayasan tersebut kepada pelawat.

- untuk memberi gambaran yang lebih jelas, kamu ingat Halim Prep + Tech? Ya, Halim itu lah ... (tapi, gambar di atas kabur pulak .. bateri dah nak habis!)

Halim, yang pertama dari kiri berdiri di barisan belakang

Malangnya, dalam kalut nak mengepung 'anak-anak' naik ke bas, saya tidak sempat nak say good bye to Halim atau mintakkan name card. Tapi, saya sure, Halim akan di situ untuk sekian waktu lagi.


Way to go Halim.

54 comments:

Mohd Irwan said...

Salam untk fisha...

Ni irwan....

yg slalu jd head of catering masa uiam-kusza dulu...

Mohd Irwan said...

Blog awk ni mengingatkan saya tentang memori kt uiam-kusza dulu...

kalaulah masa boleh dipusingkan balik.....

apapun, saya skrg ni peguam kt jerantut, pahang....

dh kawin dan ada sorang anak lelaki umur 2 tahun. nama dia addinul fahmi bin mohd irwan muzakkar..

isteri saya adalah majistret kanan di mahkamah majistret maran, pahang.

Pijat-Pijat said...

Salam Irwan ...

Memang itu pun intention saya bila start blog ni ... supaya memori UIA-KUSZA tu kekal sampai bila2 ...

Ya, saya rasa saya mengikuti juga kehidupan Irwan ... bagi la sini gambar keluarga Irwan .. boleh saya tulis sesuatu ...

Have a nice day!

Singgahlah lagi, ya?

Rozaimi Bin Mohd Said said...

wan, kau tak payahlah kenalkan dirikau as head of catering, in fact kalau kau cakap macam tu, mampus aku tak tau kau sapa...memadai kau cakap kau ialah irwan muzakkar salim...satu melaya kenal kau dengan nama tu...adios

Rozaimi Bin Mohd Said said...

fisya, rasanya halim lama dah kerja kat situ and kalau tak silapnya, itu first job dia

Rozaimi Bin Mohd Said said...

kalau 2, 3 orang pun dah dikira reunion, maknanya aku ni tiap2 harilah reunion sebab wife aku pun budak uia jugak

ajako said...

salam,

fisha kan? adik lelaki awak ada yang keje kat yadim kan? alamak, lupalah nama dia...razakmaksud

ajako said...

dear encik rozaimi mohd said aka kepet aka lozaimi,
ape cer?

SURIZALMAN said...

Salam buat semua,

makin ramai nampaknya dalam blog ni... Kalau sampai kajang singgah la rumah aku......

Pijat-Pijat said...

Caypet:
Ya, sokong kau ... Irwan Muzakkar .. nama yg aku rasa satu batch kita takkan lupa :p

Kau dgn wife kau x kira re-union ... sbb ko dah communion dgn dia ... apa la ...

Ajak:
Yes, Hafeez nama dia. La ni kat JAKIM ... keja sama dgn Buhairi plak ... dia ada citer pasal u ..

Suri:
Inilah yg saya harapkan . .dan saya rasa gembira dengan hal ini .. huhu ...

Terima kasih atas kunjungan semua!

Rozaimi Bin Mohd Said said...

ajak,

apa "maksud" kau tanya apa cer? cer yang mana kau nak dengar? aku ada banyak cer

Anonymous said...

caypet,
cis, main kasar nampak kau pet. biler nak bergiat aktif dalam late packers lagi? lizard sihat?

fisha,
oh ya, hafeez nama adik u. saya jumpe time dia baru join yadim. masa tu minggu terakhir saya kat sana. tegok2 muka dia ada iras fisha. saya tanya dia ada kakak belajar kat kusza tak? dia siap bg nama penuh tu...

suri,
suri masih jadi pegawai sistem maklumat kat jpj ker? agaknya kenal adik pie (shafie ganu) ek, amirudin nama dia.

iwan,
ko mmg saje nak bagi aku kena marah bos sbb introduce aku ngan blog nih. abislah lnpt aku taun nih...

surizalman said...

Sape yang anonymous ni. Razak Maksud ke?????

Pasal adik PIE tu mmg kenal, dia kat JPJ selangor.

Saya kemungkinan akan pindah ke Kementerian Pengangkutan hujung bulan ni.

Mohd Irwan said...

Kepet....

Kim slm kt bini awk...
Kalu ada rezeki dan umur panjang, kita jumpa kt kenduri kawin hisham di jalan kebun, kelang pd 30/11/2008 nnti.

Ajak....

Kalu pindah rumah baru nnti, jmputlah kitaorg dtg...

Apa kbr Rafidah Satimin skrg yer???? Ada sesapa yg ada no tel dia??

nonie said...

Fisha....takde ker perancangan nk wat reunion lagi...kalu takat kepet,tiap tahun kami sll kumpul2, esp time posa n raya.... tp kengkawan lain tak terjumpe la plak...kalu ade plan, inform aaaaa...

Pijat-Pijat said...

Fidah kat KL .. I've her number ... tp x leh le nak advertise kat sini .. Irwan, kalau nak no fidah .. email me fisha274@tganu.uitm.edu.my

Nonie:
Re-union? Itu tanya org lain la ... Kalau korang boleh ajak org2 yg berkaliber nak anjur re-union ok la .. aku takat prep n tech ok la .... ngeheheehe

AinRidz said...

Slm Irwan, Fida kat T K Ooi Loo & Mahamidah... if not mistaken, she is still there, try cari kat legal directory sure jumpa ...

pelajarsopan said...

Assalamualaikum sume...waa..meriah tul korang berkampung kat sini..ni nak join sekaki bleh tak?

Pijat-Pijat said...

pelajarsopan:

wslm. tak yah tanya2 .. join jer .. tapi, apa ke hei nya blog lu baru start?

senior uia-kusza tu sape plak maksudnya?

pelajarsopan said...

hehehe...baru nak start che'..blog tu tuk gambar-gambar masa kita muda-muda dulu jer..ade la sekeping dua gambar time kat kusza dulu..

Pijat-Pijat said...

Pelajarsopan:

Kesahnya ... tak pe .. lain blog, lain citernya ...

Anyway, ni anak sapa ni? batch mana? kos apa? Care to reveal urself?

pelajarsopan said...

senior uia-kusza tu kira kita le che'..gambar pun x masuk lagi tu..nanti le..

Rozaimi Bin Mohd Said said...

aku fenin memikirkan sapa ni pelajar sopan sebab setahu and seingat aku berdasarkan otak aku yang masih waras ni, mana ada yang sopan dulu2? fisha, sapa dia ni???

ok, about reunion, aku memang dah ada idea sebenarnya...apa kata kita buat 9/3/09 (isnin/cuti maulud nabi) tempatnya kat port dickson, eagle ranch...detail nanti aku email kat fisya untuk diwar2kan...sesapa yang berminat nak join, blok kalendar masing2

pelajarsopan said...

nama: khairul nidzam
course: irk
batch: 1
asal: pahang
x ingat ke?..

Rozaimi Bin Mohd Said said...

ceh fisha!!! aku ingatkan kau kenal pelajar sopan yang tak sopan ni...hehehe...pikir2 balik, dulu2 tak de yang sopan, nak cari yang tak sopan memang ramai, so aku memang tak leh nak teka...sapa ni hah!!!!

Rozaimi Bin Mohd Said said...

ooops, eh betullah...dia ni memang sopan gila...aku silap

Pijat-Pijat said...

Kepet:
Abang Kerul nizam ghopanya .. ya, saya akui, dia memang sopan!

pelajarsopan:
ya .. ya .. saya suda ingat ... tersangat la sopannya, sampai jarang haku mendengar suaranya ... tp, kita ada gosip pasal awak tau ... hehehe

Rozaimi Bin Mohd Said said...

dia punya kesopanan dan kesusilaan, kau pun kalah fisha

pelajarsopan said...

ooo..ngutuk kita yer?agak agak ler bang kalu nak ngutuk tu..

Pijat-Pijat said...

Caypet:
Cis .. main kasar nampak? Apa barang sopan2 neh ...

Kalau aku sopan, kau makan le donat tak bergula tu ...

P/s: Cadangan re-union tu kelless gak ... tgk le cemana

Rozaimi Bin Mohd Said said...

aku tak sesopan kau...tu pasal kerja aku ngutuk orang aje...jangan mare...kau kat segi kolej lagi ke? ada sekali tu aku nampak kau jalan ngan sorang awek kat depan bangkok bank...aku hon pun kau buat tak tau aje...bila nak makan nasi minyak? ke dah kenyang???

pelajarsopan said...

ade gosip pasal saya? ish ...gosip baik ke tak baik?

Pijat-Pijat said...

Caypet + pelajarsopan:

Awok dua org .. aku dah sedia c-box kat atas tu .. gi le chat kat sana ... berbalas komen cenggini kurang best sket ...

Kat sana lebih gerek seh ...

Rozaimi Bin Mohd Said said...

reunion tu aku rasa mmg nak kena buat jugaklah...mesti happening...dalam blog ni pun dah happening...lagi pulak...dulu, muka2 ni bukan bercakap sangat pun, la ni....semua dah berubah...so, nanti aku emailkan detailnya

Rozaimi Bin Mohd Said said...

wei!!! mana ada gosip yang baik???

pelajarsopan said...

aik? ade gak yg nampak? belum kenyang lagi la...kalu ade tanda-tanda nanti ade le kad nye..masih kat segi college..

pelajarsopan said...

ishh..tuan umah da marah la..

alin said...

a great idea pasal reunion ni...

Rozaimi Bin Mohd Said said...

ko nak peksa buat cara nak peksa...dah abis peksa baru boleh pikir pasal reunion ni

alin said...

hehehehe...aku tumpang sekaki jer...jgn ler mare. otak aku tgh serabut ni

shana said...

salam dearest pichot!

Many tq for having this blog n congrats la cz blog hang semakin hotz! Superb idea...yup we are due for a reunion. But k lin, awatnye tumpang sekaki jek.... lagi sekaki p mane? ;-P

Pijat-Pijat said...

Caypet:
Ha'ah .. dah pekse, buat la cara pekse. Dah la ada ingatan nak bunuh diri sebab pekse, ni ada hati nak sebok2 plak. Buat betul2 exam tu ...

Alin:
Serabut? Pi beli perabot ...

Shana:
What a surprise! Aku bangga ko datang juga akhirnya .. :)

surizalman said...

Best gak tang nak reunion ni.

To pelajarsopan,

Bila nak kahwin dah lama dah tunggu kad jemputan ni ha....

shariza said...

Salam semua, meriahnya tak terkata. baru join arini rasa seronok la. Fisha, akhirnya dapat gak masuk blog nih. masa mula2 key in masuk blog lain, pasal bible lak tu. cuba byk kali baru la dapat. teruja to hear from you all.

ijam said...

Assalamualaikum sume..nak bagitau yg pelajarsopan da tukar nama..nama betul..
to suri:
insyaallah ade la nanti..ari tu jumpe da ade dua..la ni ade tambahan ahli tak?
to ajako:
hehehe..kabare?wes mangan ko hurong?

Pijat-Pijat said...

Shariza @ Ieja:
Thanks for stopping by and congrats sbb jumpa juga akhirnya ... Hope u enjoy ur stay here ...

Ijam:
Ish .. byk nor name ... tp kan ijam @ cik kerol @ pelajarsopan ... i dgn geng i ada nama special when we refer u ... nak tau apa dia ...?

Tunggulah kemunculan entri: Ijam, The Untold Story ... ngehehehe ...

P/s: Scooter awak tu ada lagi ke? Cerita tu nanti, ada kena mengena dgn scooter tu .. Kalau ada gambo, lagi best .. bagi sini .. boleh lagi kick and juicy citer tu .. Amacam? Ada berani?

surizalman said...

to ijam,

ewah ewah, sorang pun belum nak pasang ramai. Boleh ke hehehhe

alin said...

fisha: hehehhehhe..rasa jer macam nak bunuh diri.skang dah ok dah..lepas beban i utk sem ni....yipppieeee!!!!

Caypet: garang sehhh.

Shana: ello my dear. lama tak dgr citer. Baru nak tumpang sekaki caypet dah marah, tu nak tumpang 2 kaki..kuikuikui

Zaidi Al-Kashafi said...

Masa aku buat litigation dulu boleh jumpa kawan-kawan lama di Court. Tahun lepas terjumpa Mahfuzah Ahmad Faizi kat Court KL Jalan Duta.

Surizalman kat Kajang ke? Aku selalu ikut jalan highway Cheras- Kajang- Semenyih tu masa nak pergi rumah sepupu aku di Sunway Semenyih dan balik Johor.

Hari-hari dapat reunion di blob ini dan facebook dan friendster.

Zaidi Al-Kashafi said...

Macamana nak contact Halim? dia tak nak aktif semula masukhutan panjat gunung ke?

surizalman said...

kalau ko lalu tesco, giant kajang, helo la...

Rumah aku seberang jalan giant je

Buhairi said...

Uik Hafeez tuh adik ko ek Fiesha..
aku kenal sangat. Skang duk kat bahagian latihan JAKIM..ofis kat cyberjaya...huhu

Pijat-Pijat said...

Buhairi:

Yes, dia adikku ... can't u see the resemblance between us?

Ajak tengok je terus dia tanya aku ni kakak dia ke tidak ...

Ye .. kat JAKIM ... nak kenduri 25/12 ni ...

Buhairi said...

I see..memang ada iras pun..heheh

Anyway, selamat pengantin baru untuk dia in advance...