Wednesday, November 19, 2008

HEBAHAN AWAL - PEMBERITAHUAN

Logo reka-rekaan
(P/s: Sham, boleh tak create satu post-humus UIA-KUSZA logo? Sham kan terror bab2 computer graphic ni ... nampak hip and cool sikit!)

Memandangkan blog yang tak seberapa ini (ahem .. ahem ...) telah mendapat hits yang tinggi daripada kaum kerabat ex-UIA-KUSZA, maka ... salah seorang pengunjung yang berkaliber bernama Incik Rozaimi @ Kepet, telah mencadangkan sesuatu yang tidak boleh dipandang ringan oleh kita semua. Apakah rancangan itu? Bernas sangatkah? Go figure, people!

Sneak preview:

Nama program:
Amboi, amboi, amboi UIA-KUSZA nya ... (working title, truly yours!)


Tarikh program:
7-9 Mac 2009 @ 7-8 Mac 2009 @ 8-9 Mac 2009


Tempat program:
Eagle Ranch Resort, Port Dickson, N9


Yuran penyertaan:
Incik Kepet akan uruskan. Pesan beliau dengan serius:
"I guess max will be around RM250/family/night. Kalau dah dapat exact figure yang nak join, mungkin boleh negot baik lagi."

P/s: Bagi yang single (either closed or open section), Incik Kepet akan aturkan juga :p


Aktiviti:
Mungkin re-scene balik adegan2 semasa di Balok, BTN Setiu dan sebagainya. The wilder the ideas, the better


Tarikh confirm penyertaan:
Re-union adalah satu aktiviti yang sukar untuk dilaksanakan dan memerlukan masa yang lama untuk dirancang. Maka, sila majukan keputusan sama ada mahu mengikutinya ataupun tidak pada Incik pro-temp Director, Mr. Kepet by or before 31/12/2008.

Penyertaan lewat akan dikenakan penalti, menyanyi tepi pantai dari 12am sampai naik matahari


Working Committee:
Sesapalah yang minat nak join dan buat / nak buat tapi tak leh join


Lapangkan tarikh ini di kalendar tahun hadapan anda ... Semoga niat suci kita ini dipermudahkan Allah ... InsyaAllah.

Sekian, terima kasih.

44 comments:

shariza said...

Dear Kengkawan, congrats to Kepet by organizing our reunion. Eija mmg nak join sgt2, teruja macam lagu Ella tu. Malangnya tarikh tu kalau tak silap Eija n Family tgh bercuti kat Hong Kong. Masalahnya Mas punye tiket takleh tukar tarikh.camne with u all? available tak? hopefully can come out with new dates.Hoping to see you all with your families. tp kalau takde rezeki jumpa lain kalila

sham N nisa said...

interesting ..

insyaAllah kami join ..

kami nak sponsor "re-union Cake" nanti ..

:)

Pijat-Pijat said...

Sham:
Phewwitttt .. tu dia .. tokei kedai dah nak sponsor ... apa lagi kengkawan ...

Tapi .. ni bdk2 law jer ... mana pi bdk2 IRK ni ... Suri, do something!

surizalman said...

roger...
nanti sy usahakan

Rozaimi Bin Mohd Said said...

semalam aku check ngan eagle ranch resort, bulan 3 ounya tarikh dah penuh...aku cuba recce tarikh bulan 5 pulak masa labour day (1-3/5/09) or else we stick to the March date but change venue...apa-apapun, aku tengah tunggu quotation and confirmation from eagle ranch untuk tarikh bulan 5 tu

Rozaimi Bin Mohd Said said...

pasal reunion tu, aku tengah carik venue...kalau korang ada any suggestion just let me know...boleh email aku kat msrozaimi@gmail.com...tapi tarikh 7-9/3/09 and 1-3/5/09 tu tolong block kalau nak join the reunion gathering...in the meantime, mintak tolong semua orang bagi aku email add kawan2 yang lain untuk aku promokan reunion ni

Pijat-Pijat said...

Ok, to clear the air ... aku akan delete komen Musyai dan komen balas dari Suri dan diriku juga ...

Ya, kita ini baru nak refresh balik hubungan kita-kita ini .. Dah besar2 ni mungkin cara kita dah tak sama .. kalau dulu gurau ganas2 boleh terima, sekarang mungkin tidak ...

Ibarat kata, segalanya berkemungkinan ...

We are OK, right?

P/s: Kalau ada pelanggaran susila lepas ni, aku rasa aku kena letak moderation mode kat komen korang ... You don't want that to happen, do you?

Rozaimi Bin Mohd Said said...

setuju tu fisha...tapi aku tak setuju...eh!!! apa benda aku melalut ni??? maksud aku tak payah lah buat moderation page tu...sebab nak tunggu kau moderate nanti takut lambat...hehehe...

Pijat-Pijat said...

Acah mat labu jer ... Tp, serius punya acah ni ...

surizalman said...

pet,

aku dah add email gmail ko. Please accept gmail invitation dari ahmedalbab@gmail.com

sham said...

Fisha,

Logo akan di uruskan ..

tq :)

shariza said...

Dear Kepet,

Setujulah tarikh bulan 5 tu.Nanti akan usahakan suggest nama tempat tu. Eija n Hubby boleh la sponsor ayam nak buat BBQ.Fresh from his farm. Kalau ada rezeki nak cuba dapatkan kambing free drpd bapak mertua. dapatlah kita buat kambing panggang. Hehehe.

alin said...

alamak..pet, jgn la bulan 5. alin tgh final exam bln 5 tu..if tak silap start minggu kedua till ketiga.
jadual sem 2 and final dah kuar dah semalam.

alahaiiii...alin nak join ni.

Rozaimi Bin Mohd Said said...

to alin...eh, cantik bebenaor le tu...hahaha

alin said...

caypet : tak baik arrrr.... final sem tu....tak nak la kantoi

Rozaimi Bin Mohd Said said...

untuk reunion tu...aku perlukan contact number sumer orang, email or hp no. so, please bagi aku contact details kawan2 kita yang korang ada and email kat aku at msrozaimi@gmail.com ASAP. aku akan antar invitation through email/sms. Tarikh yang dicadangkan insyaAllah boleh accommodate sumer orang...so, orang yang kerja kat negeri2 yang cuti hari jumaat pun boleh join especially sapa2 yang kerja kat uitm dungun...am i referring to someone...i dont think so...hehehe

alin said...

caypet : alin ada gak forwardkan ur email tu kat kengkawan yg alin ada email add n ask them to panjang2kan that email.n alin letak kat email tu, apa2 tanya caypet sbb dia master mind hehehehe.

Zaidi Al-Kashafi said...

Caypet: aku dan my wife okay jer pasal setiap hari Sabtu & Ahad kami memang cuti. Cuma nak tanya, boleh tak kalau kami tidur di rumah abang kami di Taman Politeknik Port Dickson?. Bila ada aktiviti, kami pergi lah ke tempat resort tu.

Cuti tahunan aku 16 hari, so, Jumaat tu bolehlah aku ambik cuti. Rugi tak ambil pasal cuti tak boleh carry forward ke tahun depannya.

Pijat-Pijat said...

Eija:
Menarik offer tu .. Kepet, ko x nak ke party makan BBQ kambing boer? Ngancam tuh ...

Kepet:
Woi, kalau dah uitm dungun tu, aku sorang je la ... eleh pet, kalau kau concern kat aku, kau cakap jer la .. x yah nak selindung2 ... aku tak kecik hati pun .. hik hik!

Alin:
Bulan 5 bagus gak ... kalendar den pon kosong gak ... baru lps exam. Sumer u rasanya bln 5 exam + cuti ...

Kasyaf:
Dok kat mana pun aku rasa x de masalah .. yg penting, kehadiranmu itu dirasai ...

Bebudak law mungkin x de prob nak contact .. tetapi bebudak IRK ni la ... apa yg boleh kita buat ... pepanjangkan invitation tu via sms no yg kita ada je la ...

ATAU .. ini yg aku fikirla ...

Sebelum balik cuti raya haji ni, apa kata aku draf surat dan hantar kat semua ex-uia ikut add dalam buku untuk depa semua contact kita2 ni AKA pro-temp komiti for EX-UIA-KUSZA ... Apa pendapat korang?

shariza said...

Fisha, bagus betui idea tu. at least kalau yang balik kampung masa raya haji nanti boleh la dapat surat tu. Bila meeting nanti boleh la claim your expenses. kuangkuangkuang.

Rozaimi Bin Mohd Said said...

apanya??? guna ajelah envelope ngan setem uitm tu...kalau nak cepat guna kurier...hehehe

Pijat-Pijat said...

Eija:
Kot persatuan ex-uia-kusza ni berdaftar dgn ROC ... boleh la claim. Kalau tak, ya ado!

Kepet:
Aku memegang tinggi amanah dan integriti bekerja. No office stationery for personal use please ... hahaha

shariza said...

Apa kata bila kita meeting reunion nanti, nak buat cadangan supaya kita ada fund utk ex uia-kusza. nanti bila nak buat program in future tak daklah byk guna duit sendiri.fund tu boleh lah dipegang oleh orang yang tinggi integritinya macam fisha tu. hehehe.

Rozaimi Bin Mohd Said said...

cadangan to have fun is ok tapi takut nanti banyak yang tak puas hati sebab contribute tapi tak leh nak join prog...pasal duit ni, adik beradik pun boleh bergaduh, inikan pulak kita

shariza said...

Kepet:

Betul gak. tak terfikir lak bab tu. KIV dulu la. tengok depa setuju ka tak setuju.

Fisha:

Lupa lak nak puji orang yang ada integriti macam ehem ehem. alangkah bangusnya kalau my staff ada perasaan tanggungjawab cam ni. ni tidak, ada ka rukun tetangga punya keje buat kat pejabat.patutla mai ofis awai selalu, rupanye wat keje lain.#####@@@@@!!!!!

Rozaimi Bin Mohd Said said...

Fisha, itu ala-ala orang datang ofis buat blog lah...yang lain2 tu datang ofis komen dalam blog...hahaha

Pijat-Pijat said...

Kepet:
Aku ada reason kukuh utk tujuan itu ... Aku surf internet sbb nak baca online journal. Sementara nak tunggu dia loading, aku tulis le blog ...

Tak salah ... :p

sham said...

Shariza :
ayam untuk BBQ + kambing .... ermmm memang best & menyelerakan.... tq tq... memang rugi le sape yg tak dtg reunion ni... :)

Kepet :
NO phone Wan Arif (Kajang): 0172741179
Zamri (Bangi):0139212082

tq

shariza said...

Sham:

U are welcome. Ada rezeki kita sama-sama share. Anyway, minggu depan musim keluar ayam yang dah matang, kalau sapa nak fresh chicken boleh la order. 1kg RM4.00 je.alamak sori fisha siap promote plak. this promotion is strictly limited to klang valley je.

Buhairi said...

Salam semua..menarik gak rancangan reunion tuh...insya Allah tak de aral, i will make myself available untuk gathering tuh...buleh jumpa best friends..kan KEPET?..huhu

MoHd ZaKI MaT SaLLeH said...

Semekum kepet!
kenapa tak guna logon UIA/KUSZA yang dah menang peraduan dulu? hehehe..
lama tak jumpe yerk!

Rozaimi Bin Mohd Said said...

ada ke logo uia-kusza??? aku tak pernah tahu pun...mu kat mana la ni?

surizalman said...

Aku rasa zaki yang menang logo uia tu kan. Kalau aku tak silap la

Rozaimi Bin Mohd Said said...

patut le dia ingat

buhairi said...

Memang zaki pun yang menang...
Dapat hadiah RM 100 tak silap aku..huhu

Anonymous said...

mano ado abe yie, dapat plate penghargaan jerk.
kawe kat JAKIM sekarang ni, jadi kuli kerajaan ler

MoHd ZaKI MaT SaLLeH said...

Mano ado abe yie, dapat plate penghargaan jerk.
kawe kat JAKIM sekarang ni, jadi kuli kerajaan ler

surizalman said...

Zaki,

aku nok kontek mu susah la. Asyik duk ceramah sana sini. Aku ada helo kat opis, selalu je staf jakim tu kata, ustaz zaki takde, dia keluar....

Aku duk Blok D5, kementerian pengangkutan. Ada masa kita minum dulu................

p/s Duk je satu kompleks, tapi tak sempat nak jumpa ekkeeek

Buhairi said...

Tak dok ek ?
Maklumla SRC pun duit tak banyak...
heheh

Pijat-Pijat said...

Suri + Zaki + Buhairi:

Korang ni kat Putrajaya eh? Aku selalu kena jd kepala ketua rombongan cik kiah melawat situ ... Kalau camtu, Halim tu pun dekat2 korang juga la ... dia kat Yayasan Perdana tu ...

Buhairi said...

Fiesha..

Zaki ngan Suri kat Putrajaya...
Aku lak kat Kuala Kubu Bharu, Kat Darul Quran, under JAKIM...

Selain Halim..Kamil ngan Hanif ada kat Putrajaya gak...

Ko buat la lawatan ke DQ sekali fiesha...

MoHd ZaKI MaT SaLLeH said...

saya kat blok D7,
suri kat blok D4
hanif kat blok D1 ke D2 entah
kamil kat kompleks E masa jumpe 6 bulan dulu tapi tak tahu blok ape

nanti moderator tolong buat direktori kat web ni boleh . nanti boleh le kite postkan biodata terkini

Pijat-Pijat said...

Buhairi:
Ke Putrajaya selalu le pegi, sebab ada kaitan dgn kos yg aku ngajar ..

DQ nak gi cemana ... x leh nak buat justification lawatan .. hehehe ...

Zaki:
Pasal direktori tu .. nanti kupikirin ... macam boleh dan ok je ..

surizalman said...

Zaki
just nak buat pembetulan aku kat D5la ni bukan D4