Saturday, May 24, 2008

Sue, kami ada rahsia nak bagitau .. tapi, janji jangan marah ... part 1

Hari tu orang lain semua tak ada. Orang bilik belakang, bilik tengah, dan bilik depan semuanya pergi bercuti ke Pulau Kapas. Tinggal la saya dengan Ayue. Saya tak ikut rombongan itu sebab saya tak suka pulau. Panas. Ayue, tak tau la apa sebab dia tak pergi.

Maka, apabila tiada orang, rasa lapang rumah tu. Apa yang kami buat?

Introducing … Simah Rock. Queen of Hindustan CD ...



Maka kami pun pinjam CD dia - cerita yang tengah pop waktu tu ... Kuch Kuch Hota Hai dan Dil to Pagal Hai. Bukan tu saja, kaset soundtrack pun pinjam sekali. Saya siap download dan print lirik lagu tu supaya boleh nyanyi sesama .. pergh ... bersungguh-sungguh betul. Demam Bollywood tuh.



Saya:
Nak main kat mana? Rumah tu mana ada TV dan CD player?

Ayue:
Hai, apa guna komputer Sue dengan Lina kat depan tu?

Saya:
Hmmm .. ya juga. Lupa pulak. Lagipun, diaorang mesti tak guna kan, komputer tu sebab depa pergi bercuti. Ok la tu ...

Ayue:
Apa lagi, bentang la tilam, bantal semua-semua ... Selimut, selimut, jangan lupa.

Saya:
Ala, mana best tengok movie tak kunyah apa-apa ... Ko pegi la masak apa yang patut...

Ayue:
Nak masak apa?

Saya:
Ha, masak la nasik goreng ko yamg pemes tuh ...

Ayue:
OK, ok ... tapi ko jangan tengok dulu ...

Saya:
Ye la, ye la ...


Rani Mukherjee debut as Tina Malhotra


Wah, lawanya dia ni ... Sapa dia ha? siot la lawa dia!!

Ayue:
Woi, apa tu... kata nak tengok sesama ...

Saya:
Ala, aku browse2 je ... tengok clip je ... bimbang sangat ko ni ...

Selepas beberapa ketika ...

Ayue:
Ok, on your mark, get set ... pasang la ...

Saya:
OK, sedapnya nasi goreng ni .. ko letak apa?

Ayue:
Ramas-ramas tangan tak basuh ni .. tu yang sedap tuh ... cepat pasang ...

Saya:
Uwekk .. tapi dia tetap tak mengurangkan selera ku. OK, enjoy...!!

Anjali, Rahul and Tina - A triangle love





Anjali on her engagement day

Selepas tamat movie ...

Ayue:
Huhu ... romantiknya ... best nya... huhu .. What a nice movie ...

Saya:
Aku dah agak, mesti cenggitu la ending dia ... huhu ... sedap nasi ni .. huhu ..

Anjali in her engagement dress


Cantik tak baju ni? This is the most favorite dress of the year ... Semua orang , semua kaum kat Malaysia pakai macam ni masa bersanding tahun tu ... 1997-1998

Sue ... macam mana? Kau rasa kau tahu apa yang akan kami bagitahu? Kau janji kau tak marah, ok?

Kalau tak janji, kami tak nak cakap ...

What say you?

6 comments:

Ayue said...

I was under undue influence

Sue said...

slm, la yeke... hm... tgh pk mmg pc aku rosak ke masa tu... dah tak ingat dah tp rasa geram juga ni...hahahha... korang ni memang laaa ntah apa2... tak kisahlah tu, aku ok dan maafkan korang, people make mistake dan siapa kita taknak maafkan org lain kan... fisha2, ayue2....hahahahha kelakar... tapi agaknya kalau aku tahu time tu sure korang kena marah juga ek....hahahah tapi alhamdulillah skrg baru tahu 12 tathun terrer la korang simpan rahsia apa maksudnya tu, korang boleh dipercayaai sbb aku memang tak tahu langsung pasal tu until today beb...hehehheehhe...oraittt jgn terasa kat hati pulak... kalau aku marah atau terasa nak marah pun, takdelah buat sarang kat hati aku ni, marah masa baca aje dah tahu kelakar pun ada hahahhaha.... orait...keep up updating the news... kawan2 lain dan pencapaian mereka... chayoos

Anonymous said...

Ayue said:

till now aku masih simpan lyrics lagu bollywood yg Fisha print tu...cuma dah tak lama nyanyi ramai-ramai jer.

Pijat-Pijat said...

Yue,

Ko takde ke simpan printed version cerita kita jelajah terengganu in half day tu?

Anonymous said...

Ayue said,

masih lagi simpan version jelajah T'ganu.....same folder ngan lyrics bollywood tu...

Pijat-Pijat said...

Kirim le sini. Boleh aku karang balik. Cool betul journey tu ... musti mau cerita ...